nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice

Sredstva za diplomante na obmejnih problemskih območjih

Piše: R.K.

Čas objave:
25.01.2024 08:14

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je objavilo javni razpis, ki je namenjen pridobitvi sredstev za vključevanje diplomantov visokošolskega, univerzitetnega in podiplomskega študija v delo na razvojnih projektih podjetij na obmejnih problemskih območjih (OPO). Drugi rok za oddajo prijav je 15. februar 2024.

Cilj razpisa je sofinanciranje stroškov dela diplomantov, ki bodo v podjetjih na OPO sodelovali pri razvoju novih ali bistveno izboljšanih izdelkov in storitev. Ta pristop naj bi podjetjem pomagal izboljšati učinkovitost in dobičkonosnost poslovanja. Razpis je odprt za podjetja, ki delujejo na OPO in nameravajo zaposliti diplomante za sodelovanje pri inovativnih projektih.

Upravičeni stroški po razpisu vključujejo plače zaposlenih diplomantov in regres za zaposlene diplomante na projektu. Razpis določa, da bodo upravičeni stroški sofinancirani pod pogojem sklenjene pogodbe o sofinanciranju projekta, in sicer od datuma oddaje vloge do zaključka projektnih aktivnosti, najkasneje do 25. oktobra letos.

Upravičeno območje izvajanja zajema občine JV Slovenije, kot so Osilnica, Loški Potok, Kostel, Črnomelj, Kočevje, Semič, Metlika, Dolenjske Toplice in Šentjernej. Razpis predstavlja priložnost za podjetja na teh območjih, da z vključevanjem diplomantov v razvojne projekte prispevajo k inovativnosti in konkurenčnosti lokalnega gospodarstva.