nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Krško

Stanko čestital najboljšim v znanju o prometu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.06.2016 10:14

Župan občine Krško mag. Miran Stanko in predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Davorin Naglič sta v sredo čestitala domačim udeležencem in mentorjem 25. državnega tekmovanja Kaj veš o prometu, ki so tudi tokrat odlično opravili svojo nalogo ter zasedli najvišja mesta.

28. maja je namreč na OŠ Poljane v Poljanah nad Škofjo Loko potekalo 25. državno tekmovanje Kaj veš o prometu, ki se ga je udeležilo 66 najboljših kolesarjev in voznikov koles s pomožnim motorjem iz vse Slovenije, med njimi tudi tekmovalci iz OŠ Jurija Dalmatina Krško in SŠC Krško – Sevnica, ki so se že prej izkazali na občinskem tekmovanju. Vsi tekmovalci so morali dokazati svoje znanje na teoretičnem delu tekmovanja, se nato preizkusiti na zahtevnem spretnostnem poligonu ter nazadnje tudi pri praktični vožnji v prometu z različnimi prometnimi situacijami.

Med motoristi sta Anže Rabzelj in Tilen Zakovšek iz SŠC Krško-Sevnica zasedla prvo oz. drugo mesto, med kolesarji pa je barve občine Krško zastopal učenec OŠ Jurija Dalmatina Krško Rožle Kukovičič.


Kot sta poudarila tako župan kot predsednik SPV občine Krško, so takšna tekmovanja bistvenega pomena za ozaveščanje mladih o varni udeležbi v prometu, so zapisali v sporočilu za javnost.