901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Sevnica

Sterilizacija mačk cenejša v Sevnici

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.10.2016 13:22

Do 16. oktobra bo v Sevnici organizirana sofinancirana sterilizacija in kastracija mačk, ki jo bo izvajala Veterinarska postaja Sevnica. Za prebivalce občine Sevnica bo ta stala le 29,50 evrov.

Skladno z Zakonom o zaščiti živali se del občinskih proračunskih sredstev namenja skrbi za zapuščene živali. V sevniški občini je to urejeno preko pogodbe z Veterinarsko postajo Sevnica o izvajanju dejavnosti oskrbe in namestitve zapuščenih živali v zavetišču. Občina Sevnica tako tudi letos, tretje leto zapored, sofinancira sterilizacijo lastniških mačk, in sicer akcija poteka do 16. oktobra.
Po priporočilih stroke je v primerih, ko je v urbanih okoljih beležiti porast števila zapuščenih mačk, prav sterilizacija najboljši preventivni ukrep pri zmanjševanju števila zapuščenih živali. Z upoštevanjem proračunske subvencije je cena sterilizacije 29,50 evrov.
Možnost sofinanciranja je omogočena lastnikom mačk z območja občine Sevnica. Lastniki, ki se odločijo za koriščenje možnosti sofinanciranja, mačko pripeljejo v prostore Veterinarske postaje Sevnica po predhodnem naročilu na telefonsko številko (07) 81 60 210.