gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Novo mesto

Števec kolesarjev na Kandijskem mostu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.09.2016 17:27

Števec kolesarjev je Mestna občina Novo mesto postavila že lani, vendar tehnična izvedba zaznavanja kolesarjev ni bila kos vsem mehanskim obremenitvam na mostu.

Dobavitelja so strokovne službe MO NM pozvale k razvoju rešitve za zaznavanje prometa kolesarjev s pomočjo brezstičnega indikatorja in k izvedbi števca z večjim prikazovalnikom.

Namen merjenja je zagotavljanje podatkov o številu kolesarjev, ki prihajajo v mestno jedro s kolesi preko Kandijskega mostu, obenem pa želijo na MO Nm z ukrepom promovirati kolesarjenje kot zdrav način življenja in spodbujanje trajnostne mobilnosti. Podatki o kolesarjih bodo naknadno dostopni tudi na spletu. Za kolesarje pa imajo pripravljene tudi nagrade.

Pogoji za nagrado:


Kolesarje, ki se slikajo pred števcem, sliko objavijo na FB-ju in na njej označijo Mestno občino Novo mesto (@mestnaobcinanovomesto), na rotovžu čakata odsevna trakova.

Odsevni trakovi so obenem tudi terminsko primerna nagrada, saj začenjajo z akcijo Bodi viden, bodi previden. Vidnost v prometu je še kako pomembna iz vidika varnosti, k čemur pozivajo organizacije iz področja varnosti v prometu na nacionalni, kot tudi na lokalni ravni. Med njimi tudi Svet za preventivo in vzgojo v prometu.

vir: MO Nm