002mv Odkrito.si

V zrak dvignili tudi Jureta Jankovića!

zlato Svet24.si

Tedenska napoved: (Še je) čas za nove začetke

dojenček Petisvet.si

To se zgodi, ko v mami doživimo šok!!

donald trump Svet24.si

Trump znova dokazal, da ima težave z dejstvi

severina naša Svet24.si

FOTO in VIDEO: To je prvi odziv Severine na ...

ljerka bizilj1 Njena.si

Slovo Ljerke Bizilj

blaz svab - ms Njena.si

Vesel dan za Blaža Švaba

Novice Ljubljana, Novo mesto

Stopimo skupaj za veliko življenje

Piše: P.M.

Čas objave:
24.01.2018 15:29

V dobrodelni akciji Mala dlan, veliko življenje zbiramo sredstva za nakup inkubatorjev ljubljanske porodnišnice.

Število prezgodaj rojenih otrok kljub napredku medicine iz leta v leto narašča. Vsak deseti otrok, ki se rodi, je nedonošenček, kar samo v Evropi pomeni pol milijona takih rojstev na leto, v Sloveniji 1400.

Za prezgodnji začetek poroda še ne poznamo vzrokov, niti ga ne moremo preprečiti. Mnogi, ki so rojeni le nekaj tednov prezgodaj, potrebujejo po rojstvu predvsem dodatno toploto in potrpežljivost pri hranjenju. Med nedonošenčki pa so tudi otroci, »majhni« komaj za dlan, ki ob rojstvu tehtajo manj kot kilogram – v Sloveniji je vsako leto skoraj sto takih. 

Pri rojstvu takšnega otroka je zelo pomembno imeti na voljo ustrezno medicinsko opremo, če gre kaj narobe. Ljubljanska porodnišnica je ena izmed največjih v Sloveniji, zato potrebuje še vsaj 5 dodatnih inkubatorjev, v primeru nujne potrebe po intenzivnejši oskrbi novorojenca.

Ker si trenutno inkubatorje po potrebi izposojajo na pediatrični kliniki in otroški kirurgiji, se tudi na Radiu Krka vse do pomladi pridružujemo akciji zbiranja denarnih sredstev, ki jim bodo olajšala skrb za najbolj nebogljena bitjeca, ki se nato izkažejo za prave borce. 

Pomagate lahko tudi vi, in sicer tako da pošljete DLAN ali DLAN5 na 1919 in prispevajte 1 € ali 5 € za nove inkubatorje v Porodnišnici Ljubljana. Krkaši se vam zahvaljujemo za vaš prispevek!