franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Novo mesto

Študenti hitijo z zaključevanjem študija na starih programih

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
07.05.2016 11:42

Konec septembra se iztekajo roki za dokončanje študija po starih predbolonjskih programih, zato se je na fakultetah javnih univerz občutno povečalo število prijav. Nekatere fakultete beležijo skoraj enako, ali celo večje število prijav kot v zadnjih petih letih skupaj. Tistim, ki študija ne bodo uspeli dokončati, ostane prepis na bolonjski program.

Po zakonu o visokem šolstvu morajo študenti, ki so se vpisali v stare študijske programe, sprejete pred 11. junijem 2004, torej pred uvedbo bolonjskega sistema, študij dokončati najkasneje do konca letošnjega študijskega leta oziroma do 30. septembra. To pomeni, da morajo zagovore nalog v celoti opraviti do tega datuma. Če ne bodo zmogli, bodo lahko skladno z merili za prehode med študijskimi programi prešli na bolonjske programe.

Da bi se študenti izognili morebitnim nevšečnostim in zamudi tega roka so fakultete pripravile tudi poseben rokovnik s skrajnim rokom za oddajo zaključne naloge. Večino teh je bilo treba prijaviti do 1. aprila, oddati pa najkasneje do 31. maja oz. 1. julija, odvisno od fakultete do fakultete.


Študenti zato hitijo s končanjem študij, saj ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport kljub prošnjam študentov za podaljšanje roka tega ne namerava storiti. Zakon namreč ne predvideva nobenih izjem, tako da po tem datumu dokončanje teh študijskih programov ne bo več mogoče, so pred časom odgovorili na ministrstvu.