pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Novo mesto

Tatu in požigalca prijeli med vnovičnim poskusom tatvine

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.12.2016 15:00

V zadnjem obdobju so policisti na območju Dolenjske obravnavali več kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete, zato so povečali prisotnost na območjih, kjer je prihajalo do gostitev kaznivih dejanj.

Šentjernejski policisti so 5. 12. pri opravljanju nalog preprečevanja in odkrivanja kaznivih dejanj v Šmaljčji vasi zalotili osumljenca, ki je prerezal žičnato ograjo in na dvorišču podjetja iz rezervoarja kmetijskega traktorja odtujil gorivo. Na kraju kaznivega dejanja so osumljencu odvzeli prostost. Med policijsko preiskavo so ugotovili, da je 21-letni osumljenec z območja Litije osumljen vsaj desetih kaznivih dejanj tatvin in požiga, ki so se zgodila na območju Dolenjske v zadnjem mesecu dni. Osumljenec je iz rezervoarjev delovnih strojev in kmetijskih traktorjev odtujeval gorivo, odtujeval je dele kmetijskih traktorjev in akumulatorje.

Osumljen je tudi kaznivega dejanja požiga kozolca v Šentjerneju. V požaru je nastalo za okoli 12.000 evrov škode. Policisti so pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja osumljenca. Našli in zasegli so več akumulatorjev, dele kmetijskih traktorjev, posušene rastlinske delce, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo in vlomilsko orodje. Osumljenca so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku in nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivih dejanj.