pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice

Tečaj masaže dojenčka v dvorani brežiške knjižnice

Piše: R.K.

Čas objave:
19.07.2023 08:12

Julij in avgust sta meseca, ko je Knjižnica Brežice odprta krajši čas kot sicer. Člane in uporabnike knjižnice pa tudi v tem obdobju nagovarjamo z raznolikimi vsebinami – tako spletnimi kot tudi fizičnimi. Ena slednjih je brezplačni tečaj masaže dojenčka, ki ga v sodelovanju z Majo Trupi, certificirano inštruktorico masaže dojenčkov po metodi IAIM, izvajajo že drugo poletje zapored. Letos zaradi velikega zanimanja celo v dveh skupinah.

V minulem ponedeljkovem dopoldnevu, 17. julija 2023, so se udeleženci obeh razpisanih skupin v Dvorani Savice Zorko srečali prvič. To bodo do vključno 14. avgusta 2023 storili še štirikrat. Z željo, da bodo danes še dojenčki nekoč redni obiskovalci knjižnice in raznolikih vsebin, so zbrane seznanili z možnostjo brezplačnega vpisa do dopolnjenega 18. leta starosti in posameznimi storitvami.

Knjižnica je odprt socialni prostor, namenjen tudi druženju in sprostitvi. Cilj izvedbe tovrstnega tečaja je spodbujanje zdravilnega dotika ter utrjevanje vezi med starši in dojenčki. Slednji se v svojih prvih šestih mesecih življenja navajajo na dotik(e). Naloga staršev pa jim je slednje približati kot lepo in pozitivno izkušnjo. 

Z Majo Trupi so v minulih mesecih že spletali vezi. Od lanskega septembra do vključno letošnjega junija je enkrat mesečno na mladinskem oddelku knjižnice oziroma v knjižnični dvorani izvajala brezplačna tematska srečanja za nosečnice in mamice na/po porodniški, imenovana Zaupam si. Je pa tudi soorganizatorka vsebine letošnjega jubilejnega Festivala Dojiva se. Slednji bo od 1. do vključno 4. avgusta potekal na spletu, v soboto, 5. avgusta 2023, pa bo dogajanje v živo potekalo v petnajstih mestih po Sloveniji, med njimi tudi v Brežicah. Med 9. in 12. uro se bomo družili v parku pri knjižnici (v primeru dežja v knjižnični dvorani).