pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Novo mesto

Teden otroka - pestro tudi danes

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.10.2015 07:49

Tudi današnje dogajanje v sklopu letošnjega Tedna otroka bo na našem koncu pestro. Prireditve vabijo v Novo mesto, Senovo, Podbočje, Stražo, Dobrnič, Semič in Brežice.

Od 9. do 18. ure se v novomeški Knjižnici Mirana Jarca nadaljuje Obujanje starih družabnih iger.

Od 15.30 do 17.30 bodo na ploščadi pred OŠ Senovo delavnice in ustvarjalnice ob Tednu otroka, za otroke in učence KS Senovo, od 16. do 18. ure pa v šoli in na igrišču pri OŠ Podbočje ustvarjalnice in delavnice o starih običajev ter zabavna prireditev z Vilkom Urekom za otroke iz KS Podbočje. Pravtako pripravljajo razstavo starih pripomočkov in predstavitev zbrane literature pesmic in pripovedk babic in dedkov.

V Straži popoldne od 16.15 ure dalje pripravljajo kostanjev piknik za vse generacije v Športnem parku Breza, za zabavo bo poskrbela Miša iz Zeko teatra.

Mali knjigobus v Tednu otroka danes prihaja v Dobrnič in vabi vse otroke k ustvarjanju ob knjigah. Nina Mrđenovićbo bo predstavila prijaznega poštarja Daliborja. Delavnice se bodo odvijale od 16.30 do 18.00 v POŠ Dobrnič v učilnici v pritličju in so brezplačne.

Ob 17. uri bo v semiškem Kulturnem centru lutkovno igrana predstava Picko in Packo v izvedbi Gledališča Makarenko. S predstavo bodo obeležili tudi začetek projekta Knjižni moljček v Knjižnici Črnomelj in Krajevni knjižnici Semič.

V Brežicah pa ob 18. uri pripravljajo družinsko srečanje Naši trmoglavčki, ki bo v Mladinskem centru Bržeice. Družinski center Brežice tako v sodelovanju z Društvom prijateljev mladine Brežice pripravlja delavnico namenjeno družinam. Govorili bodo o otrokovem osamosvajanju, razvoju osebnosti, lastni volji in trmi. Na delavnici, ki je namenjena celotni družni, bodo skupaj poiskali rešitev kako se konstruktivno odzvati in kako trmo preusmeriti v vztrajnost. Brezplačna delavnica bo trajala do 19. ure.