nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Novice

Teden znanstvene fantastike in fantazije

Piše: R.K.

Čas objave:
10.05.2024 08:37

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto v tednu od 13. do 17. maja 2024 pripravlja teden znanstvene fantastike in fantazije. Vabijo k izposoji znanstveno-fantastične in fantazijske literature ter filmov, dostopnih preko spletnih portalov Baza slovenskih filmov in Kanopy, ter k obisku dogodkov.

V torek, 14. maja 2024, ob 12.30 v goste prihaja mlada slovenska avtorica fantazijskih romanov Julija Lukovnjak. Je študentka filozofije in primerjalne književnosti na Filozofski fakulteti v Ljubljani, ki je svoj prvi fantazijski roman Imaginarni svetovi Edgarja Kaosa začela pisati v 1. letniku gimnazije. Maja lani je izšel že njen drugi od predvidenih petih romanov o Edgarju Kaosu. Na dogodek so povabili predvsem dijake novomeških srednjih šol, saj verjamejo, da je Julija lahko navdih za branje številnim mladim, ki radi posegajo po branju fantazijskih romanov, prav tako pa tudi tistim, ki bi se želeli tudi sami preizkusiti v pisanju.

 V sredo, 15. maja 2024, med 10. in 17. uro ljubitelje vesolja in sodobne tehnologije, ki bi želeli za nekaj časa stopiti v čevlje astronavta, skupaj s Centrom vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga vabijo na virtualni sprehod po mednarodni vesoljski postaji.

 Fantazijsko bodo obarvane tudi torkova in sredina ura pravljic ter četrtkova ustvarjalna delavnica v pravljični sobi knjižnice.