zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Novice

Tedni vseživljenjskega učenja v Beli Krajini

Piše: R.K.

Čas objave:
12.06.2023 08:06

Pretekli teden se je zaključil tretji teden Tednov vseživljenjskega učenja, v katerem so se odvijali različni dogodki. Tedni vseživljenjskega učenja v Beli krajini imajo dolgoletno tradicijo in so postali pomemben del življenja skupnosti. Prinašajo priložnost za osebno rast in razvoj ter krepijo povezovanje med ljudmi.

Pretekli teden se je zaključil tretji teden Tednov vseživljenjskega učenja, v katerem so se odvili različni dogodki: Hiša sadežev družbe Črnomelj je izvedla vadbe, kvačkanje, šah, telovadbo, kuharske in šiviljske delavnice, … Otroci iz vrtca Otona Župančiča Črnomelj so se učili rolati, šola zdravja je skupaj z zaposlenimi na ZIK Črnomelj telovadila, v Kulturnem domu Črnomelj si je bilo možno ogledati odprte vaje folklorne skupine Lepa Anka, KGZ Novo mesto pa je imel v Semiču razstavo drobnice.

V tem tednu so potekale tudi delavnice nabiranja zelišč, delavnice petja belokranjskih pesmi in Akcije Tik-Tak, kjer so potekale meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola.

Tedni vseživljenjskega učenja v Beli krajini imajo dolgoletno tradicijo in so postali pomemben del življenja skupnosti. Prinašajo priložnost za osebno rast in razvoj ter krepijo povezovanje med ljudmi. Posebna pozornost je namenjena tudi medgeneracijskemu učenju, kjer se mladi in starejši skupaj učijo in izmenjujejo izkušnje. To spodbuja povezovanje med generacijami in krepi socialno tkivo skupnosti. ZIK Črnomelj v Tednih vseživljenjskega učenja sodeluje kot koordinator dogodkov za območje Bele krajine.