Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Alenka Marinič 1 Njena.si

Osebno: Alenka Marinič, kot je javnost ne pozna

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Novice Sevnica

TEDxKrško napolnil idilični Rajhenburg

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.11.2016 17:53

»Neprecenljiv je občutek, da s spoznanjem svojega bistva vsako jutro zaveš, zakaj se zbudiš,« so besede Robija Špilerja, enega izmed govorcev, ki je svojo (za)misel za prihodnost predstavil na prvi TEDx konferenci v Posavju. Preteklo soboto so Grad Rajhenburg prevzele ideje, vredne širjenja, kjer so obiskovalci ob idejah šestih govorcev spoznavali svoje bistvo.

»Pred dobrim letom je bila tudi (za)misel o tem, da dodamo Krško na svetovni zemljevid krajev, kjer je potekala TEDxKrško, samo misel za prihodnost, kar se je kasneje izkazalo za odlično temo premierne TEDx konference v Posavju,« pravi mlada vodja projekta, Klara Moškon, »vendar nam je z veliko vztrajnosti in trdega dela uspelo!«

PRIŠLI, DELALI, RAZPRODALI KONFERENCO

Koncept TEDx konferenc je marsikateremu Posavcu pred dogodkom TEDxKrško predstavljal neznanko, saj je bila to prva tovrstna konferenca v Posavju in celo na območju širše dolenjske regije, kar pa ni vplivalo na obisk, saj so ljudje v Posavju željni novih in drugačnih dogodkov in zgodb. To dokazuje tudi dejstvo, da je bila konferenca razprodana v pol ure, zato so se organizatorji odločili, da bodo zaradi izjemnega zanimanja obisk TEDxKrško omogočili še več zainteresiranim in sprostili dodatne vstopnice. Znanja željni Posavci so tudi drugi val vstopnic razgrabili v dobri uri.

NOVE IDEJE IZ UST USPEŠNIH GOVORCEV


Svoje (za)misli, ki bodo v prihodnjih letih morda spremenile način življenja v Posavju, je predstavilo šest mladih in uspešnih govorcev, ki se vztrajno prebijajo čez ovire na svoji poti in stojijo za svojimi idejami, ki so jih skozi leta ponotranjili kot vrednote. Svoje ideje, vredne širjenja, so predstavili bobnar Luka Pate, športna vaditeljica Renata Hrženjak, vsestranska Simona Potočar, minimalist Robi Špiler, živaloholičarka Dona Gomilšek in nekdanji daljinski plavalec Rok Kerin. Slednji se je na svoji športni in kasnejši podjetniški poti velikokrat srečeval z očitki, da mu kot nekomu iz tako malega mesta, kot je Krško, na tako težko začrtani poti ne bo uspelo. Vsi govorci so v svojih govorih dokazali, da se da uspeti tudi v Posavju in da se lahko z veliko vztrajnosti, delavnosti in motiviranosti premikati gore.

USPEŠNEJŠI SI, DLJE MORAŠ

»Nad odzivom in obiskom konference smo navdušeni. Veseli smo, da so Posavci sprejeli naš TEDxKrško ter prisluhnili novim in raznolikim idejam. Konferenco ocenjujemo kot uspešno, zavedamo pa se, da vedno obstaja prostor za izboljšave, zato se že veselimo, da pričnemo s pripravami na TEDxKrško 2017,« zaključuje vodja projekta Klara Moškon.