stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Ljubljana

Terenska akcija v središču Novega mesta - Brez alkohola v prometu

Piše: R.K.

Čas objave:
10.12.2021 15:15

Agencija za varnost prometa danes popoldan in zvečer nadaljuje z ozaveščanjem o tveganjih, ki jih uživanje alkohola prinaša v promet.

V središču Novega mesta bodo promotorji prometne varnosti v okviru nacionalne preventivne akcije za preprečevanje udeležbe v prometu pod vplivom alkohola razdeljevali večjo količino alkotestov in drugih preventivnih materialov. Promotorje s sporočilnimi tablami in materiali lahko srečate danes, med 17. in 21. uro na naslednjih lokacijah: Glavni trg, Rozmanova ulica, Prešernov trg, Florjanov trg, Novi trg, Topliška cesta, Sokolska ulica.

V tem tednu sicer poteka nacionalna preventivna akcija za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola. V prazničnem decembru namreč po opozorilih strokovnjakov alkohol uživajo tudi tisti, ki ga sicer ne, tisti, ki ga že sicer (pre)več, pa so v tem obdobju pogosto bolj opiti.



Agencija za varnost prometa in svet za preventivo bosta tradicionalno dobro sodelovanje za večjo varnost na naših cestah v decembru še okrepili z novo akcijo transparentov s sedmimi ključnimi opozorili za varno udeležbo v prometu, ki bodo izobešeni na 14 lokacijah.

Opozorila se nanašajo na alkohol v prometu, pozornost do pešcev in kolesarjev, prilagoditev hitrosti razmeram, neuporabo mobilnega telefona, spoštovanje varnostne razdalje in uporabo varnostnega pasu, so še dodali z agencije.