državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Novice Čatež ob Savi

Terme Čatež v preventivno prestrukturiranje

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
03.01.2017 18:43

Okrožno sodišče v Krškem je danes izdalo sklep o začetku postopka preventivnega prestrukturiranja družbe Terme Čatež. Postopek so predlagali v družbi sami in kot so pojasnili v sporočilu, objavljenem na spletni strani Ljubljanske borze, je namenjen izključno prestrukturiranju finančnih obveznosti družbe.

(foto: Facebook)

Postopek preventivnega prestrukturiranja je namenjen temu, da se družbi Terme Čatež in njenim finančnim upnikom omogoči, da na podlagi sporazuma o finančnem prestrukturiranju izvedejo ustrezne ukrepe prestrukturiranja finančnih obveznosti, piše v sporočilu.

Zapisali so še, da postopek nima vpliva na redno poslovanje družbe in njenih obveznosti do dobaviteljev, države, zaposlenih in drugih deležnikov v okviru rednega poslovanja družbe.

Terme Čatež so sicer v prvih treh četrtletjih preteklega leta ustvarile 23,3 milijona evrov poslovnih prihodkov, kar je slaba dva odstotka več kot v enakem lanskem obdobju. Dobiček iz poslovanja so na letni ravni okrepili za 13 odstotkov na 4,2 milijona evrov. Družba, ki ima več kot 400 zaposlenih, je v omenjenem obdobju bruto dobiček iz poslovanja (EBITDA) na letni ravni povečala s 7,1 milijona evrov na 7,4 milijona evrov.