franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Strunjan

Terme Krka načrtujejo prenovo strunjanskega kompleksa

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
17.09.2016 10:24

Terme Krka so javnosti razgrnile načrt prenove svojega obmorskega centra Talaso Strunjan. Obstoječi občinski prostorski načrt namreč zdravilišču ne omogoča razvoja, s katerim bi lahko sledili potrebam po prenovi, modernizaciji ter širitvi programa in kapacitet, so prepričani. Načrt pa se ne dotika zavarovanega jedra krajinskega parka.

Načrt predvideva izgradnjo novih objektov - dozidavo hotela Svoboda z garažno hišo za goste zdravilišča in zaposlene na območju sedanjega parkirišča ob hotelu Svoboda, hotel Laguna - Salia in Paviljon z bazenom, ureditev zelenih in rekreacijskih površin, ureditev cestnih površin in parkirišč, ureditev navezav na obstoječe prometnice ter ureditev gospodarske javne infrastrukture in interne infrastrukture, so pojasnili v Termah Krka.

Prostor, na katerem se nahaja strunjanski zdraviliški center, je v občinskem planu predviden za opravljanje turistične dejavnosti. Glede na to, da je v osrčju zaščitenega krajinskega parka, so strokovnjaki pri načrtovanju upoštevali usmeritve trajnostnega razvoja in skrbi za okolje. Od začetka izdelave novega občinskega podrobnega prostorskega načrta leta 2011 so tako pridobili smernice vseh pristojnih nosilcev urejanja prostora, pripravili so dodatne raziskave, tudi arheološke, in analize območja.

Skozi številna usklajevanja so tudi precej spremenili in prilagodili zasnovo ureditve ter pripravili okoljsko poročilo, ki ga je kot ustreznega ocenil tudi direktorat za okolje na okoljskem ministrstvu. Projekt je tako pridobil vsa potrebna soglasja.

Kot so poudarili, se načrt ne dotika zavarovanega jedra parka in stjuže ter ohranja park z Mihevčevimi vilami.

V sedanji fazi javne razgrnitve, v katero je vključena tudi javnost, pa so prejšnji teden pripravili tudi javno obravnavo. Pripombe in predloge na dopolnjen osnutek, ki ga je dala v enomesečno razgrnitev Občina Piran, bodo na občini in na sedežu krajevne skupnosti Strunjan zbirali do 23. septembra.

V Termah Krka sicer zagotavljajo, da se skušajo sproti usklajevati in prilagajati tako nosilcem urejanja prostora kot tudi drugim uporabnikom in stanovalcem na tem območju, zato so z njimi opravili tudi več neformalnih razgovorov.

"Pripraviti želimo ureditev, ki bo nam služila kot moderno, funkcionalno in privlačno turistično območje, hkrati pa ne bo zmanjševala vrednosti tega območja," so zapisali.

Z novimi ureditvami bodo med drugim poskrbeli za zadostno število parkirnih mest za potrebe gostov in zaposlenih, s čimer želijo prispevati k ureditvi prometne zagate na tem območju.

O vrednosti naložbe in terminskem planu v Termah Krka za zdaj ne želijo govoriti, saj bodo oba pripravili na osnovi sprejeta občinskega podrobnega prostorskega načrta.