franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice

Topliška noč vabi z bogatim programom

Piše: R.K.

Čas objave:
22.07.2022 06:26

Občina Dolenjske Toplice danes obeležuje občinski praznik, ob njem pa pripravljajo tradicionalno Topliško noč ter bogat program v soboto in nedeljo.

Danes ob 19. uri bo v veliki dvorani KKC Dolenjske Toplice slavnostna seja ob občinskem prazniku in otvoritev 4D doživetja z misijo: potovanje k (iz)viru življenja. Ob 21. uri pa bo v šotoru na makadamskem parkirišču za KKC Dolenjske Toplice koncert Eve Boto s predskupino Gwen Huges, v sklopu turneje po Sloveniji.

Jutri, 23. julija se prav tako obeta pestro dogajanje: ob 8. uri v KKC pripravljajo brezplačno mejrjenje pritiska, holestarola in sladkorja v krvi, med 8. in 12. uro bo na ploščadi pred KKD Dolenjske Toplice Topliška kmečka tržnica, v Sitarjevi hiši bo med 8. in 20 uro 4D doživetje Potovanje k (iz)viru življenja. Predavanje Konoplja kot hrana za vaše zdravje bo v sejni sobi KKC Dolenjske Toplice ob 9. uri, ob 9. uri bo uvodni tečaj nordijskje hoje - zbor je pred Sitarjevo hišo. Med 9. in 12. uro bo potekala Delavnica priprave pogače v Sitarjevi hiši, v istem terminu bo Brezplačen ogled Hudičevega turna i depoja v Soteski. Ob 13. uri bo Kuhanje golaža 3Ž (župan, župnik, žandar), med 14.30 in 18. uro bo predstavitev slik z naravnim peskom in ustvarjalna delavnica slikanja z naravnim peskom v avli KKC Dolenjske Toplice. 

ob 15. uri bo Prikaz priprave praženega krompirja, sejem domače in umetnostne obrti, kjer bo Hudo pivo - pivovar s starodobnikom, za otroke bo zagotovo zanimiv napihljiv grad in helij baloni, obiskovalci pa se bodo lahko okrepčali s kokicami, sladoledom, sladkorno peno, palačinkami, šmornom in odžejali s hladnimi napitki.

Ob 15.30 bo delavnica Samopomoč iz narave, pob 16. uri se lahko udeležimo vožnje s kočijo, ob 16.30 pa glasbenega rajanja za otroke. Parada starodobnikov bo od 18. uri, ko bo turi predstavitvena povorka društev, ob 19.30 pa bo na sporedu Skeč.

Ob 21. uri bo gasilska veselica z ansamblom Gašperja Kavška, ki bo v šotoru na makadamskem parkirišču za KKC Dolenjske Toplice.

Nedelja, 24. julija prinaša Delavnico presenečenja za otroke ob 15. uri pred depojem v Soteski. Med 15 in 18. uro pa bo Brezplačen ogled Hudičevega turna in depoja v Soteski.

31. julija bo ob 16. uri bo v nedeljo Ribiški piknik s spremljevalnim programom in Ansamblom Roka Kastelca na Domačiji Barbič.

Več informacij najdete v priloženem letaku.

Praznik občine Dolenjske Toplice 2022 - program

Praznik občine Dolenjske Toplice 2022 - program