stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice

Tovarna zdravil Krka donirala posteljici za oživljanje za najmlajše bolnike

Piše: R.K.

Čas objave:
15.03.2024 10:11

Krka, tovarna zdravil, d. d., Novo mesto je Oddelku za ginekologijo in porodništvo Splošne bolnišnice Novo mesto podarila dve modularni grelno-reanimacijski posteljici za novorojenčke, ki v osnovi skrbita za vzdrževanje temperature novorojenca ali nedonošenčka ter sta hkrati površini za izvajanje oživljanja v nujnih primerih.

Krka, katere temeljno poslanstvo je že 70 let omogočati ljudem zdravo in kakovostno življenje, se je ob svojem jubileju odločila pomagati številnim slovenskim zdravstvenim ustanovam. Donacije je namenila obema kliničnima centroma in še desetim slovenskim bolnišnicam. Z donacijo Oddelku za ginekologijo in porodništvo Splošne bolnišnice Novo mesto bo pomagala našim najmlajšim bolnikom - najmanjšim borcem.

Reanimacijska posteljica ima dva keramična IR grelca, nastavljivo pregledno luč, električno nastavljivo višino in naklon posteljice, kaseto za rentgensko slikanje brez dvigovanja novorojenčka, stranice z neslišnim spuščanjem. Obenem spremlja kožno temperaturo novorojenčka na velikem večbarvnem ekranu s funkcijo na dotik, na podlagi česar posteljica samodejno uravnava gretje. Velik predal pod posteljico, infuzijsko stojalo in odlagalna vrtljiva polica služijo za namestitev dodatne opreme in pribora, ki se lahko električno napaja direktno iz posteljice. Poleg omrežne napetosti ima posteljica vgrajeno baterijo za delovanje v primeru izpada električne energije ali transporta.

Takšna posteljica je idealna izbira za porodni blok vsake porodnišnice, medtem ko njena modularnost omogoča uporabo na oddelkih intenzivne medicine novorojencev, saj omogoča nadgradnje z moduli, kot so: modul za oživljanje, tehtnica, fototerapija, monitor vitalnih funkcij, apneja monitor in stimulator ob prekinitvi dihanja, perfuzor in infuzijska črpalka, modul za zdravljenje z visokimi pretoki, itd.

V Splošni bolnišnici Novo mesto so zelo ponosni na novo pridobitev na Oddelku za ginekologijo in porodništvo.

V sodobnem porodništvu je za zagotavljanje najvišjega standarda oskrbe novorojenčkov takšna reanimacijsko-grelna posteljica nujna oprema vsake porodne sobe. Naše stare posteljice v porodnih sobah so bile dotrajane, večkrat smo jih morali popravljati, poleg tega niso imele vseh funkcij kot jih imajo nove, in posebno za morebitno oživljanje novorojenčka niso bile optimalne. Poleg tega so nove posteljice veliko prijaznejše tudi do osebja, saj imajo nastavljive višine, so lahke za manevriranje in enostavne za uporabo. Res smo jih izredno veseli, zato se na tem mestu Krki, d. d., tovarni zdravil iz Novega mesta, najlepše zahvaljujemo za donacijo.

Na ta način v Krki dokazujejo, da svojega poslanstva živeti zdravo življenje, ne uresničujejo zgolj s kakovostnimi, varnimi in učinkovitimi izdelki, namenjenimi za zdravljenje različnih bolezni, ampak veliko širše: skrbijo tudi za kakovostno in boljše življenje vseh ljudi v družbenem okolju, v katerem delujejo. Del njihovih družbeno odgovornih prizadevanj so tudi donacije ob Krkinem 70-letnemu jubileju Pediatričnima klinikama UKC Ljubljana in Maribor ter splošnim bolnišnicam v Sloveniji, med drugimi tudi Splošni bolnišnici Novo mesto. Z njimi želijo prispevati k čim boljšemu in čim hitrejšemu okrevanju slovenskih otrok in odraslih in jim tako omogočiti zdravo prihodnost.