901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Trebnje

Trebanjski Rem presegel prodajo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.11.2016 17:27

Trebanjski izdelovalec montažnih modularnih objektov in bivalnih zabojnikov Rem si na račun zabojnikov, ki jih pretežno izdeluje za nemške azilantske centre, po lanski 60-odstotni in 25-odsotni rasti v letošnjem devetmesečju ob koncu leta obeta rast prodaje za slabo petino.

Lansko prodajo 29 milijonov evrov naj bi letos presegli za šest milijonov. Direktor podjetja Rem Igor Kastelic je povedal, da je letošnja nižja rast pričakovana in posledica manjšega povpraševanja po bivalnih zabojniki ob omilitvi begunske krize v Evropi. Sicer nadaljnje padanje povpraševanja po bivalnih zabojnikih za azilantske centre pričakujejo tudi v prihodnjih mesecih in letu.

Ob tem je poudaril, da take rasti prodaje kot predlani in lani skupaj, ko so v dveletnem obdobju zabeležili skupno stoodstotno povečanje prihodka, ne bodo več dosegli. Hkrati je glede na omenjeno padanje za prihodnje leto napovedal nadaljnji padec prodaje za približno petino na približno 30 milijonov evrov.

Glede zaposlenih je navedel, da so število teh s 135 lani zvišali na nekaj manj kot 160, hkrati so imeli zaposlenih približno 40 agencijskih delavcev. V prvi polovici tekočega leta so jim dodali še 20 agencijsko zaposlenih delavcev, do konca leta pa novih zaposlitev več ne načrtujejo. Ob devetmesečju so imeli redno zaposlenih nekaj več kot 150 delavcev in približno 70 agencijskih.

Rem montažne objekte prodaja po vsej Evropi, predvsem v Nemčiji, Avstriji, Švici, na Madžarskem in v skandinavskih državah, nekaj kupcev ima tudi v neevropskih državah. Njegov največji kupec s približno tretjino odkupa je sosednji Trimo, ki ima kupce tudi na drugih celinah.

Največje povpraševanje vlada za Remove montažne objekte, sicer pa je njegova prodaja v Nemčiji in Švici, ki sta njegova glavna trga, zrasla tudi pri drugih objektih, je dodal.


Sicer pa v Remu, večkratni dolenjski poslovni gazeli in letošnji srebni gazeli na državni ravni, gradijo nove proizvodne zmogljivosti.

V trebanjski obrtni coni, kjer je sedež podjetja, so povečali svoje proizvodne zmogljivosti v kupljeni skladiščni hali, kar jih je stalo približno 2,2 milijona evrov. Hkrati v trebanjski industrijski coni ob podjetju Trimo načrtujejo novo proizvodno halo.

Tam so že kupili nekaj več kot milijon evrov vredno zemljišče. Tamkajšnjo proizvodnjo načrtujejo leta 2018 ali 2019, za omenjeno naložbo pa naj bi skupaj odšteli do približno pet milijonov evrov, je še povedal Kastelic.

Po podatkih družbe je Rem srednje veliko podjetje, ki ima pomembno vlogo na področju proizvodnje montažnih modularnih objektov in bivalnih kontejnerjev tako v Sloveniji kot Evropi. Družba se je usmerila v izdelavo zabojnikov s poudarkom na sanitarnih in bivalnih, v zadnjih letih pa se je s pomočjo lastne razvojne ekipe in projektnega oddelka preusmerila v projektiranje, izdelavo in montažo zahtevnejših modularnih montažnih objektov ter inženiring.