Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Novice

Umrla Amalija Knavs

Piše: R.K.

Čas objave:
10.01.2024 09:27

Amalija Knavs, mati nekdanje prve dame ZDA Melanije Trump, je preminula v starosti 78 let. Melania Trump je novico o smrti svoje matere objavila v torek zvečer, vendar ni razkrila vzroka smrti. Amalija Knavs je bila močna ženska, ki je bila popolnoma predana svojemu možu, hčerkam, vnuku in zetu, je zapisala Melania Trump ter dodala, da bo njena mati močno pogrešana in da bodo nadaljevali s spoštovanjem in ljubeznijo do njenega zapuščine.

Amalija Knavs je bila rojena 9. julija 1945 v avstrijskem Judendorf-Straßengelu, vendar je njena družina med vojno zbežala v Rako na Dolenjskem. Amalija Knavs in njen mož Viktor Knavs sta postala državljana ZDA leta 2018, medtem ko je bil Donald Trump predsednik. Pred tem sta kot stalna prebivalca živela v ZDA. Knavsova sta vzgojila Melanio (rojeno kot Melanija), v Sevnici. Melania se je preselila v New York leta 1996 in dve leti kasneje spoznala Donalda Trumpa, s katerim se je poročila leta 2005.

melania trump, amalija knavs
Melania z mamo Amalijo leta 2004.
Profimedia

Na smrt tašče se je odzval tudi Trump. "To je zelo žalostna noč za celotno družino Trump," je zapisal na Instagramu in dodal, da je mati njegove soproge "odšla na čudovit kraj na nebu". Ob tem jo je označil za neverjetno žensko, ki jo bodo pogrešali.

Amalijo Knavs so najbližji pogrešali že med božičnim in novoletnim praznovanjem v kraju Mar-a-Lago na Floridi, kjer sta živela z možem Viktorjem. Že takrat naj bi bila namreč zaradi hude bolezni v bolnišnici v Miamiju, poročajo slovenski mediji.

Amalija Knavs je bila navzoča na nekaterih dogodkih med Trumpovim predsedovanjem, vključno s ceremonijo, kjer je Melania Trump predstavila svojo javno ozaveščevalno kampanjo "Be Best" za pomoč otrokom.