1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice

Upravni odbor deluje v polni zasedbi

Piše: R.K.

Čas objave:
17.05.2022 10:31

Vlada Republike Slovenije je 12. maja v upravni odbor javnega raziskovalnega zavoda Rudolfovo v Novem mestu imenovala dva predstavnika. S tem upravni odbor inštituta deluje v polni zasedbi.

Predstavnika ustanovitelja Republike Slovenije sta dr. Zvone Simončič in dr. Tomaž Savšek. Dr. Zvone Simončič je direktor razvoja in raziskav zdravil v Krki d. d, enem največjih slovenskih izvoznikov in investitorjev v raziskave in razvoj. Dr. Tomaž Savšek je strokovnjak z dolgoletnimi izkušnjami na razvojno raziskovalnih projektih v avtomobilski industriji. Je tudi član upravnega odbora Inštituta Jožef Stefan. Predstavnika uporabnikov sta dr. Milena Kramar Zupan in Franci Bratkovič. Dr. Milena Kramar Zupan ima dolgoletne izkušnje v gospodarstvu, od leta 2015 pa je direktorica Splošne bolnišnice Novo mesto. Franci Bratkovič je direktor regionalne razvojne agencije Razvojni center Novo mesto, v preteklosti pa je bil tudi predsednik uprave Zavarovalnica Tilia in član uprave v podjetju Revoz. Dr. Alenka Pandiloska je predstavnica zaposlenih.

Med pristojnosti upravnega odbora sodi tudi imenovanje direktorja Rudolfovega. Razpis za delovno mesto je objavljen, rok za prijave pa je 6. junij 2022.