stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Novo mesto

Urejanje pločnikov se nadaljuje jutri

Piše: U.K.

Čas objave:
18.05.2018 08:27

»Kot je bilo napovedano, se bo urejanje pločnikov v spodnjem delu Glavnega trga, v primeru ugodnega vremena nadaljevalo na levi strani trga, iz smeri Kandijskega mostu proti vrhu, in sicer jutri.

Izvedba teh del bo znova v določeni meri vplivala na dostop do poslovnih in stanovanjskih objektov, ker je potrebna odstranitev obstoječih pločnikov na začetku in betoniranje novih ob zaključku urejanja posameznih odsekov.

Predviden odsek tokrat zajema objekte s hišnimi številkami med 18 in 21, do katerih bo jutri dostop iz trga onemogočen. Izvajalec del je zagotovil, da bo v vmesnem obdobju, po oceni izvajalca bodo dela na posameznem odseku trajala približno štirinajst dni, zagotovil dostope do objektov,« so sporočili z Mestne občine Novo mesto. 

Gradbena dela se sicer nadaljujejo tudi na infrastrukturnem kolektorju, ki se vse bolj pomika proti zgornjemu delu Glavnega trga, v spodnjem delu trga pa se nadaljuje gradnja hišnih priključkov in načrtuje
začetek tlakovanja. Arheološka dela so v zaključni fazi. Podjetja, trgovine in go­stinski lokali pa obiskovalce pričakujejo tudi v času prenove.