pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Novo mesto

Uspešen začetek tedna atletike v Novem mestu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
30.08.2016 16:07

S 27. mednarodnim atletskim mitingom, 2. mestnim tekaškim izzivom in začetkom projekta "Začni mlad, tekmuj pošteno" se je včeraj v Novem mestu začel teden atletike.

(Foto: slovenska-altetika)
 Maja Mihalinec (Velenje) je zmagala v teku na 100 m in se izkazala s časom 11,37 sekunde. V metu diska je po pričakovanju slavila obetavna Veronika Domjan (Ptuj) s 55,39 metra. Matija Kranjc (Mass) je s 76,36 m za skoraj za deset metrov premagal vse tekmece v metu kopja.

V skoku v višino je zmagala Brežičanka Lara Omerzu (1,80 m), v metu diska pa finalist lanskega svetovnega prvenstva Roland Varga iz Hrvaške (56,71 m) pred domačinom Tadejem Hribarjem (50,61 m).

“Za doseženim izidom sem zadovoljna. Že na treningih v Riu de Janeiru sem videla, da lahko na 100 m še vedno tečem blizu osebnega rekorda. Zato sem se kljub dolgi sezoni odločila še za nekaj tekem. Naslednja bo že v sredo v Velenju, kjer pa bom tekla na 200 m,” je pojasnila Mihalinčeva, polfinalistka lanskega svetovnega prvenstva v Pekingu, ki je bila z 48. časom (23,38) razočarana po kvalifikacijah na OI v Riu.
“Ta nastop sem opravila že ob koncu sezone, zato sem z doseženim zelo zadovoljna,” je dejala še ne dvajsetletna Domjanova, lanska mladinska evropska podprvakinja. V začetku julija letos je na evropskem prvenstva za člane v Amsterdamu v kvalifikacijah z 60,11 m izboljšala svoj prejšnji državni rekord in le za 89 cm zgrešila olimpijsko normo. V finalu svoje prve članske velike tekme je bila nato deseta.


Na tekmovanju drugega mestnega izziva, tekme za mladinske kategorije, je zmagala ekipa Ljubljane, pred ekipo Celja in Maribora.

V atletsko dogajanje so bili vključeni tudi najmlajši. Predstavljen je bil projekt “Začni mlad, tekmuj pošteno”, ki ga je podprl tudi UNESCO. V okviru projekta bodo v naslednjih mesecih potekali številni prikazi Otroške atletike, 16. septembra pa bo izveden najbolj množičen tek za otroke.