nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice

Ustanovna seja na Mirni dopolnjena s prižigom lučk in obiskom koncerta

Piše: R.K.

Čas objave:
02.12.2022 09:17

Ustanovno sejo Občinskega sveta Občine Mirna so dopolnili s prižigom novoletnih lučk na smreki pri občinski stavbi in prazničnim koncertom v prostorih Glasbene šole Trebnje na Mirni. Župan ostaja Dušan Skerbiš, v občinskem svetu so štirje novi obrazi.

»Predvsem si želim tega, da bi občinski svet bil tako enoten, kot je bil v prejšnjem mandatu, da bi skupaj izpeljali vse tiste projekte, ki so pred nami. Že v preteklem mandatu smo si začrtali veliko nalog, ki jih bo treba v tem mandatu realizirati in ta realizacija zahteva tudi maksimalno angažiranje in predvsem strpnost, kajti veliko drugih projektov ne bo moglo biti realiziranih predvsem zaradi finančnih vložkov pri izgradnji vrtca, pri izgradnji obvoznice, pri nakupu čistilne naprave in še bi lahko našteval,« je ob začetku novega, četrtega mandata povedal župan Občine Mirna Dušan Skerbiš.

Na ustanovni seji, ki jo je vodila najstarejša članica občinskega sveta, Irena Dim, so tako člani občinskega sveta kot župan slovesno zaprisegli, imenovali so tudi Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, v kateri so Zoran Remic, Damjan Koščak, Andrej Železnik, Anton Mirt in Irena Dim.

Mirnski občinski svet v mandatnem obdobju 2022-26 šteje devet članov. Novinci so Jaša Kolenc, najmlajši med vsemi, Andrej Železnik, Boštjan Kolenc in Jasmina Pečnik (včeraj je bila odsotna), medtem ko so bili Zoran Remic, Blanka Pust, Irena Dim, Damjan Koščak in Anton Mirt člani občinskega sveta že v minulem mandatu. Slednja sta edina, ki sta bila v občinski svet izvoljena kot kandidata stranke (NSi), ostalih sedem se je na volitve podalo s podpisi volivcev.

Po seji so skupaj prižgali novoletne lučke na smreki pri občinski stavbi kot simbol tega, da se bodo s svojimi odločitvami pomagali oblikovati svetlo prihodnost občine. Nato pa so prečkali reko Mirne in v prostorih Glasbene šole Trebnje na Mirni na prazničnem koncertu prisluhnili desetim učencem flavte, kitare, trobente, violine in klavirja. Spoznali so prostore in delo glasbene šole predvsem pa uživali v mojstrovinah mladih glasbenikov.

Dušan Skerbiš pred novim mandatom