Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Novice Brežice

V Brežicah pocenitev nekaterih komunalnih storitev

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
23.04.2016 08:46

Javno podjetje Komunala Brežice bo lanski presežek prihodkov nad odhodki namenilo za razvoj storitev, v brežiški občini pa so tudi znižali cene oskrbe s pitno vodo in nekaterih pogrebnih storitev. Stabilno delovanje občinske komunalne službe je dokaz, da je bila odločitev svetnikov za njeno ustanovitev pravilna, je ob tem ocenil župan Ivan Molan.

Po besedah brežiškega župana je tamkajšnji občinski svet na svoji zadnji seji potrdil letno poročilo pred nekaj leti ustanovljenega javnega podjetja Komunala Brežice, ki v preteklem letu izkazuje pozitivno poslovanje.

Podjetje, ki je v stoodstotni občinski lasti, je lahko tudi glede na dober lanski poslovni izid pocenilo nekatere komunalne storitve, je še dodal.

Kot je pojasnil izvršni direktor brežiške komunale Darko Ferlan, so pri analizi poslovnih izidov ugotovili, da lahko znižajo cene pri nekaterih storitvah gospodarskih javnih služb.

Zaradi nižjih stroškov vzdrževanja priključkov in povečanja novo priključenih uporabnikov na vodovodni sistem, s katerim upravlja javno podjetje, se je za štiri odstotke znižal strošek omrežnine, ki predstavlja del cene oskrbe s pitno vodo. Znižanje tega stroška pa bo bolj opazno pri večjih uporabnikih, kot so podjetja, ki imajo vgrajene velike vodomere.

Javno komunalno podjetje je tudi za skoraj petino pocenilo prevoz pokojnikov. V primeru dvojnega prevoza s pokojnikovim prevozom na kremiranje in nato prevozom žare z njegovim pepelom do pokopališča pa so se skupni stroški pogreba pocenili za 70 evrov, je še povedal Ferlan.

Brežiški župan Ivan Molan o poslovanju komunalnega podjetja Brežice