Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

V četrtek sneg do nižin

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.03.2013 11:01

Pred nami je vremensko spremenljiv teden s padavinami. V četrtek naj bi snežilo do nižin. Reke se bodo začele umirjati.

Današnji ponedeljek bo še najlepši, čez dan bo sončno s spremenljivo oblačnostjo. V hribovitem svetu zahodne in južne Slovenije bodo še nastajale plohe. Temperature bodo danes kar prijetne, saj se bodo gibale od 8 do 14 stopinj Celzija.

Od jutri naprej bo oblačno. Že jutri bo občasno deževalo, več dežja bo v zahodni in južni Sloveniji. Meja sneženja bo med 800 in 1200 m nad morjem. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 7, ob morju do 9, najvišje dnevne od 3 do 9, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Sprememba bo v noči na četrtek, ko se bo od severa ohladilo. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja. Meja sneženja se bo spustila in v četrtek zjutraj in dopoldne bo lahko snežilo tudi po nižinah, predvsem na Štajerskem, pa tudi v osrednji Sloveniji bo dež prehajal v sneg. Padavine bodo do sredine četrtka že ponehale. Snega ne bo veliko, saj se zaradi toplih tal ne bo obdržal.

Nato sledita dva bolj suha dneva, petek bo še bolj oblačen, sobota bo bolj sončna. Hladneje bo, zlasti sobotno jutro bo hladno, ko se bodo jutranje temperature gibale okoli –5, so še povedali meteorologi za Agencije za okolje.

Pretoki rek se bodo umirjali

Danes je še pričakovati poplavljanje, a razmere se bodo umirjale, so povedali hidrologi iz Agencije za okolje. Reka Krka poplavlja v območju pogostih poplav vzdolž vodotoka. Njen pretok na vodomerni postaji Podbočje trenutno počasi narašča in znaša 300 kubičnih metrov na sekundo. Čez dan bo Krka v spodnjem toku še zmerno naraščala. V noči na torek se bo njen pretok predvidoma umiril in se začel postopno zmanjševati, so zapisali hidrologi na Arsu.

Ljubljanica poplavlja na Ljubljanskem barju na območju pogostih poplav. Njen pretok je ustaljen na vodomerni postaji Moste trenutno znaša 212 kubičnih metrov na sekundo. Ljubljanica bo danes začela postopno upadati.

Med večerno plimo od 21.30 do 23.30 bo ob slovenski obali povišano plimovanje morja. Gladina morja lahko v tem času na mareografski postaji Koper preseže višino 295 in za krajši čas v manjšem obsegu poplavi najnižje dele obale, so še dodali na Arsu.