franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Novo mesto

V Črmošnjicah odprli prenovljen cestni odsek

Piše: STA

Čas objave:
27.11.2023 07:01

Novomeški župan Gregor Macedoni in predsednik krajevne skupnosti Stopiče Janez Murn sta v petek popoldne v Črmošnjicah pri Stopičah uradno odprla tamkajšnji prenovljeni cestni odsek. Šlo je za prenovo cestišča v dveh etapah, ki je Mestno občino Novo mesto skupaj z davkom stala nekaj več kot 770.000 evrov.

Skupaj so prenovili nekaj manj kot polkilometrski lokalni cestni odsek in prepust potoka Težka voda. Zgradili so pločnik, uredili cestno razsvetljavo in vodni odtok. Hkrati so zaščitili komunalne vode.

Med prvim prenovitvenim korakom so lani in letos prenovil 380-metrsko cestišče, ki se začne približno 100 metrov od priključka lokalne ceste Črmošnjice-Stopiče na glavno cesto Novo mesto-Metlika v smeri proti Stopičam do prepusta Težke vode.


Med drugim prenovitvenim korakom pa so letos uredili 90-metrski cestni odsek, ki se začne pred potočnim prepustom in se nadaljuje v smeri Stopič do odcepa za Šentjošt. Prenovili so tudi omenjeni vodni prepust, so dodali na novomeški občini.

V bližini stopiškega mosta načrtujejo tudi priključek nove trase večnamenske poti za kolesarje in pešce iz smeri Novega mesta proti Stopičam z dvema novima mostovoma prek Težke vode. Projektno dokumentacijo že pripravljajo.

V Črmošnjicah pri Novem mestu pa v okviru gradnje ceste tretje razvojne osi proti Beli krajini načrtujejo še celovito ureditev nevarnega križišča državne in občinske ceste v smeri Stopič, ki bo po prenovi urejeno z varnimi prehodi in s površinami za pešce, so še zapisali na novomeški občini.