Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Novice Črnomelj

V črnomaljski občini že nekaj tednov okuženih okoli 100 ljudi

Piše: Občina Črnomelj

Čas objave:
09.04.2021 11:27

Župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek je v tokratnem pismu občanom in občankam med drugim zapisal, da ga veseli, da se ukrepi zaustavitve javnega življenja ne bodo podaljšali vsaj na tem področju, vse pa poziva, da so ob vrnitvi odgovorni in upoštevajo vse predpise in ukrepe.

Kaj še sporoča tokrat pa v nadaljevanju, sporočilo objavljamo v celoti:

"Spoštovane občanke, spoštovani občani, preživeli smo še ene velikonočne praznike malo drugače in resnično upam, da so to zadnji prazniki preživeti s tovrstno omejitvijo in ukrepi. Letos so nas presenetile še snežne radosti in verjamem, da ste si odpočili ter preživeli lepe trenutke s svojimi najbližjimi.

Teden zaustavitve javnega življenja, ki je trajal čez praznike se bliža h koncu. V ponedeljek se v šole vračajo vrtčevski otroci, učenci in dijaki. Veseli me, da se ukrepi zaustavitve javnega življenja ne bodo podaljšali vsaj na tem področju, vse pa pozivam, da so ob vrnitvi odgovorni in upoštevajo vse predpise in ukrepe. Na informacijo, kako se bo javno življenje odvijalo v naslednjem tednu, še čakamo.

V naši občini se že nekaj tednov število okuženih oseb giblje okoli števila 100. Še naprej prosim, ravnajmo odgovorno in se držimo ukrepov. V Zdravstvenem domu Črnomelj se lahko naročite na cepljenje, vsak dan od ponedeljka do petka od 10. do 14. ure pa greste lahko na brezplačen hitri test. Odločitev za cepljenje proti covidu-19 je vsekakor v rokah vsakega posameznika, odgovornost do drugih pa je v rokah nas vseh. Ne pozabimo, da je cepljenje proti covidu-19 tudi izkaz odgovornosti do tistih, ki so lahko krhkega zdravja in podvrženi resnim zapletom. Zavedati se moramo, da so kljub vsemu, koristi cepljenja večje kot so nevarnosti nezaželenih učinkov."

Kot običajno ob zaključku tudi kontakti organizacij, ki v teh časih nudijo pomoč tistim, ki jo morebiti potrebujejo in to so:

- Hiša sadeži družbe Črnomelj: 040 696 100
- Rdeči Križ Črnomelj: 07 30 51 451
- Center za socialno delo Črnomelj: 07 30 62 360
- Župnijska Karitas Črnomelj: 040 856 580