gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Črnomelj

V Črnomlju o celostni prometni strategiji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
30.06.2016 06:50

Koprsko podjetje Harpha Sea, v sodelovanju z občino Črnomelj, v okviru priprave Celostne prometne strategije, organizira javno razpravo na temo trajnostnega razvoja prometa v občini, ki bo v sejni sobi občine ob 18. uri.

Namen javne razprave je vključevanje predstavnikov zainteresirane javnosti v proces vsebinskega oblikovanja konkretnih ciljev in prioritet. Strategija, ki bo v začetku prihodnjega leta sprejeta na občinskem svetu, bo temeljni strateških dokument občine na področju planiranja razvoja prometa za naslednjih 5 let. Dokument bo upošteval in nadgrajeval obstoječe strateške dokumente mesta, občine, regije in trenutne načrtovalske prakse in rešitve.

Kot so zapisali bo imela izdelava Celostne prometne strategije številne koristi za vse občane, kot so na primer boljša kakovost bivanja, kar se odraža v boljši kakovosti javnih prostorov, izboljšani varnosti otrok, zmanjšanju količine toplogrednih plinov in podobno. Prav tako napovedujejo pozitivne učinke za okolje in zdravje, in sicer z delovanjem v smeri izboljšanja kakovosti zraka, zmanjševanja hrupa in blaženja podnebnih sprememb ter spodbujanje aktivne mobilnosti prebivalcev, da bi hodili peš ali se vozili s kolesom, ima pozitivne učinke na zdravje in prinaša pomembne prihranke pri stroških, ki so povezani z njim. Prav tako predvidevajo izboljšano mobilnost in dostopnost vseh prebivalcev.