stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice

V Črnomlju podelili priznanja civilne zaščite

Piše: R.K.

Čas objave:
28.03.2024 09:40

Bronasti trak Civilne zaščite Občine Črnomelj za enkratno dejanje sta prejela Toni Rus in Jože Jerman. Za opravljanje nalog, za katere civilna zaščita nima svojih zmogljivosti, sta bronasti trak prejeli podjetji Zales in AGM Starešinič. Srebrni trak za uspešno dolgoletno delovanje so prejeli PGD Žuniči, PGD Tanča Gora in PGD Adlešiči. Zlati trak so prejeli PGD Stari trg ob Kolpi, PGD Črnomelj ter kot posameznici Marjanca Cimerman in Marjetka Papež. Priznanja sta podelila poveljnik Štaba Civilne zaščite Občine Črnomelj Jože Weiss in župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek. Podelitev sicer poteka ob mednarodnem dnevu civilne zaščite, ki ga vsako leto obeležimo 1. marca.

Zbrane je na prireditvi poleg župana nagovoril tudi poveljnik Civilne zaščite za Dolenjsko Marjan Šmalc, posebno pozornost pa so namenili tudi prejemniku državnega priznanja Srebrnega znaka Civilne zaščite Boštjanu Majerletu, ki je priznanje prejel na regijski proslavi civilne zaščite v začetku marca. Župan in poveljnik sta mu ob prejemu visokega priznanja še enkrat čestitala.

Za kulturno popestritev prireditve so poskrbeli učenci OŠ Mirana Jarca Črnomelj s plesnimi, glasbenimi, pevskimi in recitatorskimi točkami, vodil pa jo je Aleksander Riznič.