nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice

V Črnomlju so obeležili državni praznik

Piše: R.K.

Čas objave:
27.12.2023 13:15

Dan samostojnosti in enotnosti je Občina Črnomelj letos obeležila s proslavo v Kulturnem domu Črnomelj v torek, 26. decembra 2023. S proslavo so obeležili tudi 30 let delovanja KUD Samospev, ki prepeva predvsem ljudske in partizanske pesmi. Slavnostni govornik je bil župan Andrej Kavšek.

»Slovenski narod največkrat pokaže enotnost ob naravnih nesrečah, ki jih v zadnjih letih žal ne primanjkuje. Letošnje leto so zaznamovale poletne poplave. Ljudje so stopili skupaj brez vprašanj o politični ali verski prepričanosti, o barvi kože ali o družbenem statusu. To je povezanost in moč, ki bi jo Slovenci kot narod morali pokazati zmeraj, ne samo takrat, kadar smo v stiski. Prepričan sem, da to znamo, vendar nas toliko različnih mnenj, idej in pogledov včasih zanese, da pozabimo, kako zelo pomembno je, da kot narod ostajamo povezani,« je poudaril župan in čestital KUD Samospev za visok jubilej delovanja.

Kulturni program proslave so popestrili člani mešanega pevskega zbora Samospev, Adlešički tamburaši, trio flavt iz Glasbene šole Črnomelj in Eva Starašinič z recitacijami. Program je povezoval Tadej Fink, celotno prireditev pa je organiziral JSKD OI Črnomelj.