901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice

V Črnomlju so se razvajali v mestu

Piše: R.K.

Čas objave:
06.03.2022 13:46

Eden izmed treh dogodkov vseslovenskega projekta Management mestnih središč, v katerega je vključena tudi občina Črnomelj, je Razvajaj se v mestu. V Črnomlju ga pripravijo tradicionalno v starem mestnem jedru ob dnevu žena in tako so ga organizirali tokrat v petek, 4. marca. Organizatorji so v vabilu napovedali igriv mestni utrip in posebno presenečenje.

Kot presenečenje so organizatorji verjetno imeli v mislih glasbeni nastop Jana Tomšiča in Boštjana Gombača na Petrovem trgu in kot prijetno presenečenje so ta glasbeni dogodek doživeli tudi obiskovalci, ki so v velikem številu prišli tja. Glasbenika sta z vrsto različnih instrumentov popeljala poslušalce skozi različne dele sveta in skozi različna obdobja.
Na trgu so bile tudi številne stojnice z izdelki domače obrti, čebeljimi pridelki, rožami, knjigami in drugim. Spored na trgu je povezoval Jaka Birkelbach.
To popoldne so organizatorji pripravili tudi turistično vodenje po mestu z naslovom Ženske našega mesta.
Na ogled so bile razstave Asterix, rojstvo stripa; postavili so jo v cerkvi sv. Duha, in sicer ob ob 60 - letnici izida prvega albuma Asterix, galski junak. Na Petrovem trgu je bila ulična razstava ob 60 - letnici knjižnice Črnomelj, v Primožičevi hiši sta Ana Heij in Maja Drenovec razstavili makrameje, Zakladnica mesta Črnomelj je ponujala stalno razstavo kulturne in naravne dediščine, v Mestni muzejski zbirki Črnomelj so obiskovalci lahko doživeli Črnomelj na prepihu, seveda skozi ogled stalne razstave. V razvajanje v mestu so uvrstili tudi delavnico polstenja in izdelovanje rož iz krep papirja. V spored razvajanja so vključili tudi večerni koncert in nočni kino.
Dogodek je organiziral RIC Bela krajina v sodelovanju s partnerji občino Občino Črnomelj, MC BIT Črnomelj, črnomaljsko izpostavo javnega sklada za kulturne dejavnosti, Knjižnico Črnomelj in črnomaljskim Zavodom za izobraževanje in kulturo.