Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Črnomelj

V Domu starejših občanov Črnomelj končujejo popožarno sanacijo

Piše: STA/Radio Krka

Čas objave:
27.02.2018 13:48

V Domu starejših občanov Črnomelj te dni končujejo sanacijo in prenovo v decembrskem požaru poškodovanega trakta tamkajšnjega drugega nadstropja.

Celotna naložba bo skupaj z davkom stala 270.000 evrov. Delno jo nameravajo pokriti z zavarovalnino, preostanek pa z lastnimi sredstvi. Oskrbovance bodo v prenovljeni trakt vselili prvi teden marca.

Direktorica doma Valerija Lekić Poljšak je povedala, da so zavarovalnici izdali zahtevek za povrnitev škode v znesku približno 146.000 evrov, glede končne zavarovalnine pa se še pogajajo. Dogovorili se naj bi v tednu ali dveh.

Kakovostni prevzem prenovljenega trakta sicer pričakujejo v sredo ali v četrtek. Uradno odprtje z osrednjo prireditvijo ob 30-letnici omenjenega doma starejših pa pripravljajo 20. marca, je še dejala.

Med omenjeno sanacijo in hkratno prenovo je delo v črnomaljskem domu starejših sicer potekalo nemoteno. Oskrbovance trakta B drugega nadstropja so po požaru začasno razporedili po drugih sobah in so si te delili z drugimi. V omenjenem traktu bo po novem nastanjenih 24 in ne več 25 oskrbovancev, je še povedala Lekić Poljšakova.


Glede vzroka požara so na Policijski upravi Novo mesto danes povedali, da kriminalisti pri preiskavi niso ugotovili znakov kaznivega dejanja. O okoliščinah požara so s poročilom seznanili okrožno državno tožilstvo v Novem mestu, so dodali.

V črnomaljskem domu oz. v eni tamkajšnjih sob drugega nadstropja je sicer zagorelo v nedeljo, 17. decembra. Gasilci so evakuirali 69 ljudi iz drugega in tretjega nadstropja. Reševalci nujne medicinske pomoči so na kraju poskrbeli za 16 ljudi, od teh so jih šest odpeljali v novomeški urgentni center, kjer so jim pomagali s kisikom. Huje opečeni oskrbovanec, pri katerem je zagorelo in so ga odpeljali v ljubljanski klinični center, je tam umrl.

V Domu starejših občanov Črnomelj sicer skrbijo za nekaj manj kot 200 oskrbovancev.

Obsežnejših požarov v slovenskih domovih za starejše doslej ni bilo, je pa februarja lani zagorela elektro omarica v domu v Veliki Polani. Posredovali so gasilci, ki so požar pogasili. Ker se je dim širil po ceveh po objektu, so iz doma evakuirali 62 ljudi.