franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Brežice

V enem tednu od beguncev 105 ton odpadkov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.10.2015 08:57

Z valom beguncem je v Brežice prišel tudi izredno velik pritisk na komunalne storitve. Delavci Komunale Brežice tako ob rednih obveznostih skrbijo še za zagotavljanje komunalnih storitev 10.000 beguncem, ki dnevno potrebujejo oskrbo.

FOTO: Radio Krka & STA

Tako se dogaja, da zaposleni, ki so osem ur oskrbovali občane Občine Brežice, zatem še do poznih nočnih ur odvažajo odpadke, čistijo pogorišča, zamašene odtoke, kanalizacijo in praznijo greznice v zbirnih centrih.

Tako so samo v prvem tednu poskrbeli za 105 ton odpadkov, ki so jih za sabo pustili begunci. Upajo, da se bodo zadeve na najvišji ravni uredile in da bo tudi na tem področju država izdelala skupni načrt dela. Pritisk na Občino Brežice je na vseh področij velik. Komunala Brežice trenutno uspeva nemoteno zagotavljati svoje storitve občanom, prav tako pa tudi osnovne komunalne storitve beguncem. Dejstvo je, da za begunci ostaja tudi v naravi veliko odpadkov, za katere komunala nima razpoložljivih virov, da bi jih lahko zbirala.


V sprejemnem centu Brežice je Komunala Brežice zagotavlja pitno vodo za begunce in odvajanje odpadnih voda. V nedeljo popoldne pa so priskrbeli vodovodni priključek za saniteto. Komunala Brežice na oddelku aktivno sodeluje v begunski krizi. Čistijo zbirne centre, od 2-krat do 3-krat dnevno praznijo zabojnike na kritičnih lokacijah, razdeljene so bile vreče za odpadke, nastavljajo in prevažajo polne zabojnike smeti, skrbijo za nočna odklepanja vrat na Zbirnem centru Boršt, skladiščijo in izdajajo odeje, zagotavljajo zabojnike in sprotno rešujejo krizne situacije.

Javno podjetje Komunala Brežice upravlja s sedmimi javnimi vodovodnimi sistemi (Brežice, Mokrice, Sromlje, Pišece, Stojanski vrh, Križe, Mrzlavski gaj-Stankovo-Vitovec), tremi kanalizacijskimi sistemi (Brežice, Obrežje in Globoko), 180 ekološkimi otoki za ločeno zbiranje odpadkov, pokopališčem, tržnico v Brežicah in z občinskimi stanovanji. Osnovno poslanstvo podjetja je ljudem omogočiti osnovne življenjske dobrine, kot je neoporečna pitna voda ter omogočiti kakovostno bivanje v zdravem in čistem okolju.