pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice

V Kapelah dišalo po ocvirkih

Piše: R.K.

Čas objave:
08.05.2023 10:13

Turistično društvo Kapele je v pomlad krenilo s polno paro. Ocvirkijada in pohod po Kapevskih bregih sta uvertura v dogajanja, ki jih obiskovalci zlepa ne pozabijo.

Včerajšnji sončen dan je bil kot nalašč za prijetno druženje. Pohodniki so krenili v čudovite Jovse, kar nekaj skupin iz okolice pa pridno rezati špeh za ocvirke. TD Kapele je namreč eno izmed turističnih društev, ki vsako leto poskrbi, da se dober glas zagotovo sliši daleč v marsikatero vas. Pa ne le v vas, tudi v mesto, v vsak kotiček okolice. Pohodi v Kapelah so posebni. Polni doživetij, dobre hrane in kapljice ter druženja z domačini, ki vedno poskrbijo za odlično vzdušje.

Letos pa so prvič organizirali tudi Ocvirkijado. Udeležilo se jo je kar nekaj skupin, ki so cvrle ocvirke, da je dišalo daleč naokrog. Ni pa manjkalo tudi ostalih domačih dobrot, ki jih je vsaka skupina pripravila za obiskovalce; od slastne pečenke do predobrih sladic.

Vse skupine, ki so cvrle ocvirke, so se potrudile po najboljših močeh, zato je imela ocenjevalna komisija kar zahtevno nalogo. A kot je v Kapelah v navadi, da radi ustrežejo vsem, so se tudi tokrat izkazali in vsem podelili PRVO mesto - vsi so bili prvi in najboljši.