IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Novice Novo mesto

V KC Janeza Trdine nova sezona s tremi abonmaji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.06.2016 13:12

Novomeški Kulturni center Janeza Trdine je za novo programsko leto 2016/2017 pripravil tri abonmaje, v novi sezoni pa bo nadaljeval tudi prireditve kulturno-umetniške vzgoje za vrtičkarje, šolarje in dijake. V KCJT pripravljajo še mednarodno jazzovsko delavnico s festivalom Jazzinty in poletni festival klasične in sorodne glasbe.

Koordinatorka kulturnih prireditev KCJT Saša Šepec je povedala, da bodo svojemu občinstvu v novem programskem obdobju enako kot lani ponudili gledališki, glasbeno-gledališki in otroški abonma.

S svojimi predstavami zunanjih ponudnikov želijo ohraniti dosedanje ter pritegniti nove abonmajske obiskovalce. Teh so imeli lani približno 800, sicer pa pri abonmajskih obiskovalcih beležijo stalno rast.

Opozorila je še, da v tej novomeški ustanovi posebno pozornost namenjajo vzgoji mlajšega občinstva. Predstave njihovega kulturno-vzgojnega cikla, v okviru katerega v novem programskem letu ponujajo približno 25 predstav, pa obiskujejo otroci in šolarji približno štiridesetih otroških vrtcev ter osnovnih šol in dijaki osmih srednjih šol.

Program gledališkega abonmaja predvideva predstave Rokova modrina Slovenskega mladinskega gledališča iz Ljubljane, Samorastniki Mestnega gledališča ljubljanskega, Draga Jelena Sergejevna Slovenskega narodnega gledališča Nova Gorica, Nostalgična komedija Slovenskega ljudskega gledališča Celje, Tarzan Slovenskega narodnega gledališča Drama iz Ljubljane in Večno mladi Drame Slovenskega narodnega gledališča Maribor.

Glasbeno-gledališki abonma bo prinesel Shakesonete Cankarjevega doma, Kako diši svoboda, kakšne barve je mir Lare Jankovič in spremljajočih glasbenikov, Šlagerje in pesmi iz zapora Cafe teatra in Cankarjevega doma, Dogodek v mestu Gogi Slovenskega stalnega gledališča iz Trsta in Glasbene matice, projekt Ženske Roberta Jukiča ter predstavo Trio Gledališča Koper.

Za otroški abonma so pripravili osem žanrsko različnih predstav, je še povedala Šepčeva.

V okviru dejavnosti KCJT pripravljajo avgusta še mednarodno jazzovsko delavnico s festivalom Jazzinty, v organizacije te ustanove pa se v novomeškem mestnem jedru v petek začenja 2. poletni festival klasične in sorodne glasbe Sem glasba, sem mesto, ki s sodelovanjem Društva slovenskih skladateljev, Ustanove Imago Sloveniae - Podoba Slovenije, festivala Seviqc Brežice in Kulturno umetniškega društva Dobreč prinaša skupaj štiri koncerte.

Saša Šepec o abonmajski ponudbi