sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Novice Kočevje

V Kočevju obudili kočevarsko kulinariko in kulturo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.09.2016 13:48

Na kočevski tržnici je danes dišalo po kočevarskih jedeh, odzvanjale so kočevarske pesmi, pred najbolj prepoznavnimi kočevskimi stavbami, npr. cerkvijo, pa so si svoj prostor izborili likovniki, ki so upodabljali kočevske motive.

V mestu ob Rinži namreč od ponedeljka potekajo 2. Dnevi kočevarske kulture, ki jih organizirajo občine Kočevje, Semič in Dolenjske Toplice. Po odkritju plošče Romanu Erichu Petschetu, lutkovni igrici za otroke, filmskem večeru, posvečenemu izgubljenim kočevarskim vasem, in preostalim dogodkom je bil današnji dan namenjen tudi kočevarski kulinariki. Članice Društva podeželskih žena Kočevske so pripravile štiri tipične kočevarske jedi: pobolico, ajdovo torto, štrudelj s slivami in kolerabno juho, je povedala podpredsednica društva Justina Rauh in dodala, da so vse jedi šle za med, obiskovalce tržnice pa so navdušili tudi otroci OŠ Belokranjskega odreda iz Semiča.

Organizatorji so danes ponudili še brezplačen voden ogled po razstavi Nekdanji nemški jezikovni otok na Kočevskem, izlet po kočevarskih vaseh in koncert ansambla Draušnik.

Justina Rauh pojasnjuje kaj je pobolica