Šolta Svet24.si

Foto: Na priljubljenem hrvaškem otoku z dodatnimi...

Vladivostok Svet24.si

V Vladivostoku aretirali ameriškega vojaka, tja ...

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Pivo in cvetje, tiskovna konferenca, Nika Zorjan Njena.si

S kom je Nika Zorjan odpotovala na Maldive?

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Novice Kočevje

V Kočevju začenjajo prenovo stavbe s prostori za geodetsko upravo in center za socialno delo

Piše: STA

Čas objave:
22.03.2022 05:57

V Kočevju ta teden začenjajo prenovo stavbe na Ljubljanski cesti 7, v kateri bosta svoje prostore dobila tako kočevska izpostava Geodetske uprave RS kot kočevska enota Centra za socialno delo Osrednja Slovenija zahod. Stavbo, ki je propadala, se je občina namreč odločila temeljito prenoviti in oddati v najem.

Izpostavi geodetske uprave bodo v prenovljeni stavbi namenjeni prostori v pritličju in prvem nadstropju, v mansardi pa bodo urejeni prostori kočevske enote Centra za socialno delo Osrednja Slovenija zahod. Ta bo v njih imela upravo in računovodsko službo ter arhiv, s čimer bo razbremenjena prostorske stike na Ljubljanski cesti 9. Tako geodetska uprava kot center za socialno delo bosta za prostore občini plačevala najemnino v višini sedmih evrov na kvadratni meter.

Stavbo bo po pretekli teden podpisani pogodbi z občino obnavljalo podjetje GiB gradnje. Končana naj bi bila do konca leta, oba najemnika pa naj bi se vanjo vselila spomladi prihodnje leto. Največji izziv za občino je tako kot pri drugih projektih v zadnjem obdobju predstavljala rast cen na trgu gradbenih del. Zaradi visokih cen je namreč občina ustrezno ponudbo prejela šele po večkratni objavi javnega naročila.

Celotna naložba je ocenjena na 1,2 milijona evrov. Glavnino denarja bo občina zagotovila iz lastnih virov, nekaj več kot 172.000 evrov pa je prejela iz razpisa ministrstva za infrastrukturo za energetsko obnovo stavb oziroma kohezijskega sklada.