volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice

V Krki pripravili gasilsko-reševalno vajo

Piše: R.K.

Čas objave:
06.10.2023 09:21

V Krki se je včeraj ob 13. uri oglasila sirena in napovedala požarno vajo. Z mislijo na varnost svojih zaposlenih in prebivalcev, ki živijo v bližini podjetja, vse leto, ne le v mesecu požarne varnosti, v Krki organizirajo gasilske vaje na vseh svojih lokacijah po Sloveniji. Na leto jih izvedejo več kot 60.

Namen včerajšnje vaje je bil znova preveriti učinkovitost delovanja Industrijske gasilske enote Krka, Prostovoljnega industrijskega gasilskega društva Krka, Gasilsko-reševalnega centra Novo mesto, zdravstvene službe Zdravstvenega doma Novo mesto, Krkine enote za prvo pomoč, Oddelka za varstvo pred požarom in drugih strokovnih služb.

Pomemben del Krkine skoraj 70-letne zgodovine je odgovornost – tako do bolnikov, za katere skrbijo s kakovostnimi, varnimi in učinkovitimi zdravili, kot do njihovih zaposlenih, okoliških prebivalcev in naravnega okolja, v katerem delujejo. Z vlaganji v razvoj in izboljšave, rednim izobraževanjem zaposlenih, upoštevanjem tehnoloških navodil in rednim servisnim vzdrževanjem sistemov zagotavljajo, da je možnost za nastanek nepričakovanih dogodkov v podjetju zelo majhna. Ker pa nevarnost kljub različnim ukrepom obstaja, vsako leto na vseh svojih lokacijah po Sloveniji izvajajo redne požarne in evakuacijske vaje, s katerimi preverjajo svojo pripravljenost in usposabljajo zaposlene. Zavedajo se namreč, da le s pravilnim ravnanjem in ustreznimi postopki zaposlenim in lokalni skupnosti lahko zagotovijo največjo možno varnost ob resničnem nepričakovanem nevarnem dogodku.

Na včerajšnji vaji so v skladu z Načrtom zaščite in reševanja posebno pozornost namenili postopku aktiviranja notranjih in zunanjih interventnih enot, njihovemu delu in sodelovanju. V Oddelku za varstvo pred požarom in Industrijski gasilski enoti Krka so ocenili ustreznost komuniciranja z zunanjimi gasilskimi enotami. Obenem so preverili tudi možnost zaprtja energentov in izklopa električne energije ter preizkusili, ali zaposleni v primeru resnične nevarnosti znajo pravilno ukrepati ter čim bolj preprečiti poškodbe, ekološko in materialno škodo. Vaja je pokazala, da so zaposleni ter zunanje gasilske in druge strokovne službe dobro pripravljeni in poznajo postopke ob nesrečah. Na podlagi pridobljenih izkušenj pa bodo dopolnili in posodobili načrte za ravnanje v nesrečah.

V Krki za varnost redno skrbiko tudi z vlaganji v opremo, tehnologijo in znanje o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami. Njihovi usposobljeni enoti – Industrijska gasilska enota in Enota za prvo pomoč – pa lahko hitro in učinkovito posredujeta ob morebitnih izrednih dogodkih.