zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Novice Krško

V Krškem o sporazumih TTIP in CETE

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.10.2016 09:10

V Klubu Kulturnega doma Krško bo nocoj ob 19.uri javna tribuna z naslovom "Posavje brez TTIP in CETE". V sklopu predavanja in predstavitve bodo udeležencem predvajali tudi dokumentarni film na temo tajnih mednarodnih sporazumov.

Kaj tajni mednarodni sporazumi pomenijo za ekonomsko, socialno, okoljsko in zdravstveno sliko Posavja? Organizator javne tribune je prepričan, da ti ne prinašajo absolutno ničesar pozitivnega. Okoljski in prehranski standardi bodo s tem bistveno nižji. Ogrožena bodo delovna mesta in delavske pravice. So nedemokratični in njihovo sprejemanje poteka v tajnosti. Korporacijam omogočajo pisanje zakonodaje, vlagateljem pa omogočajo, da tožijo države.

Posamezniki in organizacije se morajo zato poslužiti vseh možnih sredstev, da preprečijo uveljavitev škodljivih sporazumov, stopnjevanja socialne in gospodarske agonije v regiji ter nazadovanja kakovosti življenja. Slovenija bi morala biti območje brez spornih mednarodnih sporazumov TTIP, CETA in TiSA. Prizadevanja v občinskih svetih, kroženja peticij, javne tribune, protestni shodi in druge aktivnosti so prvi koraki v tej smeri.


Sicer pa bodo razloge za nasprotovanje prostotrgovinskim sporazumom na današnji okrogli mizi predstavili: poslanec Združene levice v Državnem zboru Luka Mesec, občinski svetnik IDS v občinskem svetu Brežice Aljoša Rovan, občinska svetnica IDS v občinskem svetu Krško Olivera Mirkovič in naravovarstvenik Dušan Klenovšek.