Velik nasmeh Adobe Stock Odkrito.si

Kako na dopustu poskrbeti za zdrave zobe

Ljubezen po domace20 Svet24.si

Voditeljica Ljubezni po domače: "Po snemanjih ...

brezčasna ljubezen Svet24.si

7 vrst ljubezni, ki jih je zaznamovala večnost

umor, pešpot ob savi1 Svet24.si

FOTO: Umor na priljubljeni sprehajalni poti ob ...

Jeffrey Epstein Svet24.si

Princ Andrew obžaluje, da je zmotno mislil

Rok in nika_instagram Najstnica.si

Nika priznala: Rok je bolj privlačen

lucija in josip Njena.si

Lucija: 'Josip ni taksen, kot se predstavlja na ...

Novice Krško

V Krškem razpis tematske razstave keramike

Piše: Martina Kuplenk

Čas objave:
13.08.2019 10:27

Krško društvo KUD Liber je v sodelovanju z Društvom keramikov in lončarjev Slovenije razpisalo natečaj za prijavo na razstavo keramike Ex terra Krško 2019, ki bo v atriju tamkajšnje Mencingerjeve hiše na ogled med 19. oktobrom in 23. novembrom. Strokovna žirija bo ob njenem odprtju najboljšemu delu podelila nagrado v znesku 300 evrov.

Omenjeno društvo je sporočilo, da kiparje, lončarje in druge ustvarjalce v glini vabijo k sodelovanju na tematski razstavi keramičnih skulptur, ki jo bodo posvetili stoletnici ustanovitve slovenske univerze v Ljubljani in se s tem poklonili soustanovitelju in krškemu rojaku Mihajlu Rostoharju. Hkrati bodo pripravili otroško inačico Ex terre Krško 2019.

Za temo omenjene razstave so izbrali Impulz. Dela so lahko abstraktna ali figuralna, dovoljeno je kombiniranje keramike z drugimi materiali in vse keramične tehnike. Prijavljena dela morajo tematsko ustrezati naslovu in zadovoljiti visoke likovne in estetske kriterije. Izbor in oceno bo opravila strokovna žirija, ki jo bo določilo Društvo keramikov in lončarjev Slovenije.

Morebitni razstavljavci bodo podatke za prijavo med drugim našli na spletu. Rok za oddajo prijav poteče 23. septembra.

Razstavo bodo umestili v odprt atrij krške Mencingerjeve hiše in ne v običajni zaprt galerijski prostor. Dela bodo pod streho, hiša bo ponoči zaklenjena in zaščitena z alarmom. Sodelujočim na razstavi bodo podelili častna priznanja, so med drugim sporočili iz KUD Liber.

KUD Liber je nevladna organizacija s statusom društva v javnem interesu na področju kulture. Deluje na likovnem, literarnem in video področju. Prireja različne delavnice in izobraževanja za širšo javnost, prireditve in državne razstave. Trudi se obuditi staro krško mestno jedro.

Poleg tega spodbuja poglobljeno spoznavanje domače in tuje literature, humanistike, znanosti in umetnosti, razvija odgovoren odnos do področij dejavnosti društva ter spodbuja k samostojnemu, svobodnemu, umetniškemu in znanstvenemu izražanju. Dejavno sodeluje tudi pri prebujanju krškega literarnega prizorišča. Društvo ima lastno blagovno znamko Lončarski atelje Bernhard.