pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Krško

V Mestni občini Krško potrdili nov občinski svet

Piše: STA

Čas objave:
16.12.2022 11:19

V Krškem se je na ustanovni seji včeraj sestal novi 30-članski občinski svet. Novi župan Janez Kerin je dejal, da bo svojo dolžnost opravljal vestno in odgovorno. Ocenil je, da se bo morala občina spopasti s sodobnimi izzivi. Konkretnih dogovorov o morebitnem koalicijskem sodelovanju še ni, Kerin pa pričakuje, da bodo sestavili dobro ekipo.

Za uspešen razvoj Mestne občine Krško namreč v teh hitro spreminjajočih se časih potrebujejo drugačno razmišljanje in delovanje, je pojasnil in dodal, da bo skupaj z ekipo sodelavcev na občini naredil vse, da to drugačno razmišljanje tudi uresničijo.

"Čas je za spremembe na bolje za vse nas," je poudaril. Čas je tudi za novo prihodnost, ki jo bodo v štirih mandatnih letih ustvarjali za občane. Pri tem bo treba prisluhniti vsakomur in vsaki pobudi. Ljudi bo treba predvsem slišati in občini zagotoviti razvoj v najširšem pomenu. Kot župan pa namerava vsako zamisel pretehtati predvsem z vidika dobrega za občane, je dodal.

Glede sodelovanja v občinskem svetu je za STA povedal, da so vse v občinski svet uvrščene stranke pozvali, naj do petka oddajo svoje predloge in zamisli za sestavo posameznih komisij in odborov. Hkrati pa potekajo tudi pogovori glede morebitnega sodelovanja med posameznimi strankami in neodvisnimi kandidati.

Konkretnih dogovorov še ni. Lahko pa oceni, "da kaže na dobro in da bodo uspeli sestaviti dobro ekipo, ki bo voz Mestne občine Krško potegnila naprej", je še dejal Kerin.

V Gibanju Svoboda, novincu, ki je s šestimi svetniškimi mesti najmočnejše v krškem občinskem svetu, so povedali, da se glede sodelovanja v občinskem svetu še pogovarjajo. Sodelujejo sicer lahko z vsemi, cilj gibanja pa je, da izpeljejo vse svoje projekte in da v občini zapiha nov veter, ki so ga napovedali pred volitvami.

Možnost povezovanja vidijo tudi z listo Modra smer, ki je pri županski kandidaturi podprla Kerina. Programsko so si namreč blizu, je vodja svetniške skupine Gibanja Svoboda Aleš Stopar še povedal za STA.

Boštjan Pirc, občinski svetnik v prejšnjem mandatu najmočnejše SLS, ki je v krškem občinskem svetu v prejšnji sestavi imela 11 svetniških mest, zdaj pa jih ima enako kot SDS pet, je za STA napovedal, da bo ta stranka v novem mandatu podprla vse dobre stvari oz. projekte. Če jih bodo povabili k sodelovanju pri kakšni zadevi, pa se bodo vabilu odzvali, je še dejal Pirc.

Podobno je povedal tudi Jože Olovec iz vrst SDS, ki je kot najstarejši svetnik vodil ustanovno sejo. Odprti so za vse strani in za vse dobre ideje, ne glede na to, čigave so, je dejal.

Za STA je ocenil, da so volivci presodili, da je čas za spremembe, in dodal, da bodo v tej smeri tudi najprej skušali delovali. To pomeni, da bodo poskusili izoblikovati neko skupino, ki bo te spremembe lahko uresničila, možnost povezovanja pa je napovedal z listo Modra smer ali listo Gibanja Svoboda.

Novi krški župan Janez Kerin o spremembah in županovanju