Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Metlika

V Metliki dvodnevno praznovanje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.09.2016 08:58

V Metliki bodo Svetovni dan turizma praznovali danes in jutri. Danes se tako turistični delavci odpravljajo v Ljubljano, kjer bo potekal Global Green Destinations Day.

Osrednji zeleni destinacijski dogodek na globalni ravni bo združil vodilne strokovnjake v trajnostnem razvoju in zelenem turizmu, mnenjske voditelje, predstavnike destinacij, združenj, hotelirjev in turističnih ponudnikov, ki si prizadevajo za trajnostni razvoj v turizmu. Med njimi je tudi Bela krajina, ki se mednarodnemu dogodku pridružuje, saj bo prejela naziv Slovenia Green Destination.

Glavni organizator dogodka je mednarodna mreža trajnostnih destinacij Green Destinations. Osrednji partner in soorganizator je Turizem Ljubljana v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo. Dogodek podpirajo tudi ključne svetovne turistične ustanove, kot so Svetovna turistična organizacija, Global Sustainable Tourism Council, Evropska komisija in mnoge druge. Dogodek bo udeležencem omogočil vzpostavljanje novih povezav in dostop do strateških partnerstev ter mednarodnih mrež. Vodilo organizatorjev in partnerjev je namreč spodbujanje svetlejše, povezane in bolj trajnostno naravnane prihodnosti v turizmu.

Na svetovni dan turizma, 27. septembra bodo za vas brezplačno odprli svoja vrata
- Belokranjski muzej, od 9.00 – 17.00
- Slovenski gasilski muzej dr. Branka Božiča, od 9.00 – 14.00

- Galerija Kambič, od 9.00 – 16.00
- Osnovna šola Brihtna glava na Radovici, ob 18.00

Tema letošnjega praznovanja je Turizem za vse v spodbujanju univerzalne dostopnosti. In Zeleni turizem je tisti, ki daje prav vse možnosti za razmah tako same dejavnosti turizma, kot celotne družbe. V čast prazniku se bodo po celotni Sloveniji odpirala zelena okna. Metličani bodo zeleno okno z napisom Greetings from Bela krajina postavili v Vinomerskih steljnikih v objemu belih brez.

Simbolično odpiranje okna bo jutri ob 17. uri. Nato bodo ob 18. uri v Kulturni dom Metlika podelili priznanja in nagrade sodelujočim v projektu Moja dežela lepa in gostoljubna ter avtorjem najboljši fotografij iz Nagradnega fotografskega natečaja Moja Metlika. Najboljše fotografije, ki jih je izbrala strokovna komisija v sestavi Robert Kokol, Uroš Raztresen in Tomislav Urh, bodo prikazane tudi na razstavi.