Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice

V Mirni Peči bo pester vikend

Piše: Oglasno sporočilo

Čas objave:
16.06.2022 12:21

V Mirni Peči se v sklopu 23. občinskega praznika v petek, soboto in nedeljo, 17., 18. in 19. junija, obeta raznolik program. Celoten vikend bo živahno obarvan. Zaradi raznolikosti bi ga težko opisali z eno besedo, saj se bodo zvrstili umetnostni, kulturni, slavnostni, poučni, veseli, prešerni, zabavni in športni dogodki. Vabljeni v Mirno Peč, luštno bo!

V petek, 17. junija, se v sklopu 23. občinskega praznika v Mirni Peči obeta pestro dogajanje. Dan se bo začel umetniško, nadaljeval slavnostno in zaključil v prešernem duhu. Ustvarjalni in talentirani upokojenci v Muzeju Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka od 8.30 dalje pripravljajo slikarski extempore, ki mu bo sledila razstava na nekdanjem kegljišču gostilne Novljan. 

Ob 18. uri bo v muzeju slavnostna seja občinskega sveta, kjer bodo podelili priznanja zaslužnim občanom. Plakete Občine Mirna Peč bodo prejeli Jože Drenik, Renata Povše in Marjan Kocjan, priznanje župana pa Franc Potočar. 

Od 19. ure dalje se bo pred muzejem odvijal 15. Festival mirnopeških vin. Poleg pokušine najbolje ocenjene žlahtne kapljice se obeta kulturni program s podelitvijo priznanj in medalj s 50. Tedna cvička. Prišla bosta tudi aktualna 23. cvičkova princesa, ki je tudi domačinka iz Globodola Anja Smerke in kralj cvička Janez Colnar

Sobotno dopoldne na 18. junija bo v znamenju pohoda po poti Slakove in Pavčkove mladosti. Pohodniki bodo deležni dobre hrane in osvežilne pijače ter prijetnega druženja. Med drugim se jim obetajo malica, sladkanje s Slakovim štrudljem, pokušina vin in kulturni program. Zbor in pobiranje prijavnin bo med 7. in 8. uro pred mirnopeško cerkvijo, vrnitev v Mirno Peč bo predvidoma okoli 14. ure. 

Sobota, 18. junija, bo tudi odlična priložnost za obisk Muzeja Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka, saj v sklopu poletne muzejske noči med 18. do 24. uro lepo vabijo na brezplačen ogled. Vmes, ob 20. uri, si boste lahko v muzeju ogledali tudi komedijo "Večer na vasi", ki je sklop uprizorjenih humorističnih črtic Ivana Malavašiča, avtorja številnih besedil narodno-zabavne glasbe. V igri bodo na šaljiv način predstavljeni stari vaški običaji in uprizorjena njegova zapisana besedila, ki jih je pisal za Lojzeta Slaka. Vstop bo prost.

Medtem bo ob 18. uri na igrišču za muzejem proslava ob 120-letniciPGD Mirna Peč, . po slavnostni prireditvi pa bo od 20. ure dalje veselica z ansamblom Dolenjski veseljaki in s skupino Chicas. Prireditev bo pod šotorom, za hrano in pijačo bodo poskrbeli mirnopeški gasilke in gasilci.

Nedelja, 19. junija, bo športna, poučna, hecna in zabavna. Ob 9. uri bo na igrišču za muzejem štart 13-kilometrskega Tekaškega potepanja po Mirni Peči, ki mu bo ob 11. uri sledil tek predšolskih malčkov. Istočasno, prav tako ob 11. uri, bo v Dvorani Osnovne šole Toneta Pavčka 1. medklubski karate pokal Zanshin 2022. Ob 13. uri bo na kmetiji Rupnik demonstracija senene linije SIP in traktorjev John Deere, zatem bodo na isti lokaciji ob 15. uri kmečke igre.

Prireditve ob 23. mirnopeškem občinskem prazniku se bodo zaključile s koncertom Klemna Slakonje & Small banda - "Ni, da ni", ki bo ob 19. uri na igrišču za muzejem. Slišali bomo avtorske uspešnice, ki so z milijonskimi ogledi na YouTube obkrožile svet, in se nasmejalob imitacijah znanih osebnosti. Od Slavoja Žižka, Jana Plestenjaka, Modrijanov, Oliverja Dragojevića pa vse do Putina in svetovnih hitov Eda Sheerana, U2, Franka Sinatre in celo Pavarottija. Koncert bo v vsakem vremenu, saj bo na prizorišču postavljen šotor. Vstop bo prost, pred prireditvijo bo poskrbljeno tudi za osvežilno pijačo.

V nedeljo, 19. junija, ob 19. uri vas lepo vabijo v Mirno Peč na vsem potreben pošten odmerek smeha. Sicer pa v Kulturnem društvu Četrtkova brenčanja vsak zadnji četrtek v mesecu v Mirni Peči načrtujejo nekaj zabavnega in ne bodo počivali niti v najbolj vročih dneh. Zadnji julijski četrtek, 28. julija, bo filmski večer pod zvezdami, ki bo zanimiv za otroke, družine in mlade po srcu. 25. avgusta sledi prav poseben country večer s tremi P-ji - pivom, picami in presenečenjem, ki bo prav tako zanimiv za vse generacije.

Vse dogodke tudi redno napovedujejo na Facebook in Instagram profilu ter pošiljajo prijavljenim na mailing listo cetrtkova.brencanja@gmail.com

Ob občinskem prazniku smo se pogovarjali tudi z županom občine Mirna Peč Andrejem Kastelicem. Pogovoru lahko prisluhnete v pripeti datoteki.

Pogovor z županom Občine Mirna Peč Andrejem Kastelicem