profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Novo mesto

V Novem mestu izžrebali zadnjega občinskega svetnika

Piše: STA

Čas objave:
16.02.2023 09:37

Občinska volilna komisija Mestne občine Novo mesto je v sredo popoldne z žrebom izbrala še zadnjega občinskega svetnika po lanskih lokalnih volitvah. Za svetnika stranke Konkretno, ki ima v novomeškem občinskem svetu en mandat, so izžrebali Silva Mesojedca, je tajnica novomeške občinske volilne komisije Ana Avsec danes potrdila za STA.

Glede na število preferenčnih glasov je sicer mesto občinskega svetnika stranke Konkretno pripadlo Jožetu Kobetu, ki pa je zaposlen v občinski upravi in po zakonskih določilih hkrati ne more biti občinski svetnik.

Mandat je zato pripadel naslednjemu kandidatu te stranke. Ker sta si zaradi enakega števila oz. enako zbranih 48 preferenčnih glasov drugo mesto delila nosilec liste Konkretno Alojz Kobe in njen kandidat Silvo Mesojedec, pa se je občinska volilna komisija morala zateči k žrebu.

V novomeškem 30-članskem občinskem svetu je sicer sedem mandatov pripadlo županovi Listi Gregorja Macedonija, pet jih je dobilo Gibanje Svoboda, trije mandati so pripadli Listi Naš kraj - naše mesto in trije mandati SDS. Po dva so dobili NSi, SLS, SD in Solidarnost. Zveza za Dolenjsko, DeSUS in Konkretno so dobili po en mandat, en mandat pa je pripadel predstavniku romske skupnosti.