sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

Novice Novo mesto

V Novem mestu mednarodna likovna razstava Identitete

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.09.2016 12:23

Društvo likovnih umetnikov Dolenjske (DLUD) bo v mali dvorani in avli Kulturnega centra Janeza Trdine (KCJT) v Novem mestu drevi ob 19.30 odprlo svojo prvo večjo in mednarodno likovno razstavo Identitete, pri kateri sodeluje 17 domačih in devet tujih likovnih umetnikov. Del omenjene razstave bo hkrati na ogled v novomeški galeriji Simulaker.

Sodelujoči likovniki bodo na razstavi predstavili dela, povezana z vprašanji osebnostnega, religioznega, kulturnega, digitalnega, pravnega, ekonomskega, etničnega in etičnega obstoja posameznika v svetu globalizacije, migracij, spletne navidezne resničnosti in kapitalizma, so zapisali v KCJT.

V DLUD pa so zapisali, da razstava pomeni pomemben razvojni korak dolenjskih, belokranjskih in posavskih likovnih ustvarjalcev na poti v novo umetniško prihodnost. Z njo so jasno zastavili svoje razvojne cilje in prizadevanja, s katerimi bodo na novo oblikovali vlogo, smoter in položaj območne likovne umetnosti. Ta namreč po obdobju tišine regijske likovne in vizualne umetnosti potrebuje zahtevnejši epilog.

Na razstavi bodo sodelovali Rajko Čuber, Hamo Čavrk, Simon Kajtna, Boštjan Kavčič, Alojz Konec, Robert Lozar, Roman Makše, Jože Marinč, Jožica Medle, Nataša Mirtič, Jasmina Nedanovski, Janko Orač, Andreja Schwenner, Svetlana Jakimovski-Rodič, Marko Tušek, Jožef Vrščaj in Uroš Wienberger.

Med tujimi umetniškimi gosti pa Nevenka Arbanas, Franz Berger, Ana Feiner Žalac, Igor Konjušak, Dora Kovačević, Bojan Šumonja, Larisa Tamaseti, Harmo Verstraten in Mija Vučić.

V KCJT bo razstava na ogled do 26. oktobra, v galeriji Simulaker do 7. oktobra.Brez opisa