franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Novo mesto

V Novem mestu nadomestne volitve romskega svetnika

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
03.04.2016 07:21

V Mestni občini Novo mesto bodo danes volili nadomestnega svetnika, ki bo v občinskem svetu predstavljal romsko skupnost. Za njegovo mesto se poteguje le Duško Smajek, ki kandidira s podporo kulturno športnega društva Romano kolo. Približno 340 volilnih upravičencev bo svoj glas na dveh voliščih lahko oddalo med 7. in 19. uro.

Nadomestne volitve je sicer novomeška občina po lanskem odstopu romskega svetnika Sandija Selimčiča, ki naj bi odšel v tujino, prvič razpisala za 31. januar, zaradi kršitve določbe zakona o evidenci volilne pravice pa so jih nato razveljavili in za dan novih volitev določili današnjo nedeljo.

Za mesto nadomestnega romskega svetnika se je po prvem razpisu poleg Smajeka potegovala tudi 33-letna kandidatka in podpredsednica Zveze Romov za Dolenjsko Lilijana Tudija, ki pa po podatkih novomeške posebne volilne komisije vnovične kandidature ni vložila.

Predsednik društva Romano kolo, 57-letni Smajek iz novomeškega romskega naselja Poganci, se tako za mesto novomeškega romskega svetnika poteguje sam. Sicer pa se je za omenjeno mesto potegoval že leta 2010.

Na volilni komisiji Mestne občine Novo mesto so navedli, da bodo volilni upravičenci lahko svoj glas med 7. in 19. uro oddali na dveh voliščih, v Osnovni šoli Šmihel in otroškem vrtcu Pikapolonica v romskem naselju Brezje.

Novomeški romski svetnik Selimčič je prvič odstopil že julija lani in si nato premislil, oktobra pa je drugič in dokončno odstopil. Med razlogi za njegov odstop naj bi bili nezadovoljstvo z njegovim delom, nova zaposlitev in pot v tujino.