julia roberts 1 Odkrito.si

Julie Roberts sorodniki njenega moža na začetku ...

meduza, cornwall Svet24.si

FOTO: Posneli meduzo, veliko kot človek

Nal Husič Petisvet.si

Nal Husić: karte kažejo, kako nas 'luna gunca'

miro cerar bmw Svet24.si

Poklukar v parlamentu razkril Cerarjevo veliko ...

severina Svet24.si

FOTO: Severina, imaš res 47 let?

wabra nina-mjp Njena.si

Znana Slovenka zaradi bolezni prestala težko ...

Nika Zorjan 3 Njena.si

Ta lepotica je sestra Nike Zorjan!

Novice Novo mesto

V novomeškem domu starejših občanov jutri stavka

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
09.01.2018 14:42

V Domu starejših občanov Novo mesto bodo jutri stavkali.

Kot je sporočil vodja stavkovnega odbora Zvonko Vukadinovič, sicer predsednik Sindikata zdravstva in socialnega varstva Slovenije, pogajanja med stavkovnim odborom in direktorico zavoda Mileno Dular niso bila uspešna.

"Direktorica ne pristaja, da bi se tudi v omenjenem domu starejših občanov za razporejanje in plačilo nadomestila plače uporabljala določila dogovora, ki to materijo enotno ureja za vse izvajalske organizacije. Dogovor je podpisala ministrica Anja Kopač Mrak, ki pa ničesar ne stori, da bi se določila dogovora udejanjila tudi v tem domu starejših občanov, čeprav ima večino v svetu zavoda," je Vukadinovič opozoril v sporočilu za javnost.

Ker v domu javnim uslužbencem ne izplačujejo nadomestil plače za praznike, ustvarjajo dodaten dobiček na račun delavcev, je prepričan. Kot je še navedel, so tako morali bolničarji, kuharji, sestre in drugi v letu 2017 dejansko opraviti 88 ur več dela kot direktorica Milena Dular in javni uslužbenci v šolstvu, državni upravi in v drugih socialno varstvenih zavodih.

Zato napoveduje, da se bo v sredo ob 9. uri začela stavka, uro pozneje pa v avli tamkajšnjega doma pripravljajo še novinarsko konferenco.