filip flisar Svet24.si

FOTO: Ko slovenski vrhunski športniki postanejo ...

Marieke Vervoort Svet24.si

Paraolimpijka izbrala evtanazijo in se poslovila ...

mačka Dobra karma

Vsak odtenek mačjega kožuščka nosi posebno ...

nomago, avtobus Svet24.si

Šofer "zaradi varnostnih razlogov" dijakinj ni ...

ad Odkrito.si

Zdravljenje atopijskega dermatitisa je zahtevno, ...

Selena Gomez Najstnica.si

Selena Gomez v novi pesmi govori o Justinu ...

Primoz Roglic, Lora Klinc Njena.si

Primož Roglič objavil sina, s katerim sta si ...

Novice Novo mesto

V novomeškem domu starejših občanov jutri stavka

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
09.01.2018 14:42

V Domu starejših občanov Novo mesto bodo jutri stavkali.

Kot je sporočil vodja stavkovnega odbora Zvonko Vukadinovič, sicer predsednik Sindikata zdravstva in socialnega varstva Slovenije, pogajanja med stavkovnim odborom in direktorico zavoda Mileno Dular niso bila uspešna.

"Direktorica ne pristaja, da bi se tudi v omenjenem domu starejših občanov za razporejanje in plačilo nadomestila plače uporabljala določila dogovora, ki to materijo enotno ureja za vse izvajalske organizacije. Dogovor je podpisala ministrica Anja Kopač Mrak, ki pa ničesar ne stori, da bi se določila dogovora udejanjila tudi v tem domu starejših občanov, čeprav ima večino v svetu zavoda," je Vukadinovič opozoril v sporočilu za javnost.

Ker v domu javnim uslužbencem ne izplačujejo nadomestil plače za praznike, ustvarjajo dodaten dobiček na račun delavcev, je prepričan. Kot je še navedel, so tako morali bolničarji, kuharji, sestre in drugi v letu 2017 dejansko opraviti 88 ur več dela kot direktorica Milena Dular in javni uslužbenci v šolstvu, državni upravi in v drugih socialno varstvenih zavodih.

Zato napoveduje, da se bo v sredo ob 9. uri začela stavka, uro pozneje pa v avli tamkajšnjega doma pripravljajo še novinarsko konferenco.