franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice

V občini Ribnica nove talne oznake na šolskih poteh za večjo varnost otrok

Piše: R.K.

Čas objave:
04.09.2021 10:36

Občina Ribnica vabi vse občane in občanke, da se jim pridružijo na dogodku, ki bo namenjen ozaveščanju večje pozornosti in pazljivosti v prometu.

Pridružili se jim bodo predstavniki z Ministrstva za infrastrukturo, Agencije za varnost prometa, Osnovne šole Dr. Franceta Prešerna in podružničnih šol ter Policijske postaje Ribnica. Dogodek se prične ob 8. uri zjutraj pred glavnih vhodom Osnovne šole Dr. Franceta Prešerna, nadaljuje ob 8:45 pred podružnično šolo Dolenja vas in zaključi ob 9:30 pred podružnično šolo Sušje.
Direktor Javne agencije RS za varnost prometa Jože Hribar, univ. dipl. inž. str., bo z državnim sekretarjem Ministrstva za infrastrukturo Alešem Miheličem v ponedeljek, 6. septembra 2021 obiskal občino Ribnica in se srečal z županom občine Samom Pogorelcem ter ravnateljico OŠ dr. Franceta Prešerna Andrejo Modic. Agencija za varnost prometa je ob začetku šolskega leta 2021/2022 na vse udeležence v prometu naslovila poziv k največji stopnji pazljivosti pod skupnim imenovalcem Varno v šolo. Občina Ribnica je z namenom še večje varnosti otrok pridobila nove talne oznake v okolici OŠ dr. Franceta Prešerna in dveh podružničnih šol Dolenja vas in Sušje, s čimer se zagotavlja boljša vidnost in voznike usmerja k še večji pozornosti in pazljivosti v prometu.
Direktor AVP Hribar in državni sekretar Mihelič pred OŠ dr. Franceta Prešerna skupaj z ravnateljico Andrejo Modic in županom Občine Ribnica Samom Pogorelcem spregovorila o varnosti otrok na šolskih poteh in v prometu. Na dogodku bodo navzoči tudi vodja Sektorjev za preventivo in razvoj varnosti v cestnem prometu AVP Jure Smolič in policisti Policijske postaje Ribnica. Otroke bodo simbolično pospremili pri varnem prehodu čez cesto in ob tem znova poudarili pomen prometne vzgoje otrok in odgovornost, ki jo imamo odrasli, da poskrbimo za njihovo varnost vse dni v letu.
Promotorji prometne varnosti bodo na dogodku s sporočilnimi tablami opozarjali, da so se na naše ceste znova vrnili številni šolarji, tudi najmlajši, ki sodijo med najbolj ranljive skupine udeležencev v prometu. Voznikom in drugim udeležencem v prometu bodo namenili štiri ključna sporočila: da je potrebno hitrost prilagoditi razmeram na cestah in spoštovati ustrezno varnostno razdaljo, da je pripetost izjemnega pomena za varno vožnjo vseh potnikov v vozilu, da za volan vedno sedemo le trezni, voznike, kolesarje in pešce pa so opozarjali, da mobilni telefoni ne sodijo v promet. Maskota pasavčka bo najmlajše, pa tudi njihove starše in skrbnike, spomnila na slogan Red je vedno pas pripet.
V nadaljevanju bodo obiskali tudi obe podružnični šoli, ob 8.45 uri podružnično šolo Dolenja vas, z vodjo Špelo Gornik Oražem ter ob 9.30 podružnično šolo Sušje z vodjo Majo Golež. Za prvošolke in prvošolce OŠ dr. Franceta Prešerna Ribnica in učence obeh podružničnih šol je Agencija za varnost prometa za boljšo vidnost in njihovo večjo varnost pripravila kresničke ter brošure Prvi koraki v svetu prometa.