volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Sodražica

V občini Sodražica zaključujejo s prenovo državne ceste skozi Žimarice

Piše: STA

Čas objave:
29.08.2022 14:19

V občini Sodražica v teh dneh zaključujejo s prenovo državne ceste skozi Žimarice. Manjka le še asfaltna prevleka, ki jo bodo polagali v torek in sredo, zaradi česar bo cesta skozi naselje oba dneva večinoma zaprta.

Na nekaj manj kot dva kilometra dolgem odseku bo občina Sodražica skupaj z Direkcijo RS za infrastrukturo poleg nove asfaltne prevleke uredila še pločnik za pešce, meteorno kanalizacijo in javno razsvetljavo. Celovito bodo obnovljeni vodovod in vgrajeni telekomunikacijski vodi. Uredili bodo tudi tri nova avtobusna postajališča in tri mostove čez Bistrico in njene pritoke.

Pogodbena vrednost del je ocenjena na 2,2 milijona evrov, a bo projekt zaradi podražitev gradbenih del in materiala stal nekaj več, ocenjujejo na občini.

Zaradi preplastitve bo cesta skozi Žimarice v torek in sredo zaprta, in sicer oba dneva od 7. do 17. ure oz. do zaključka del. Obvoz za naselje Čampe-Žimarice bo preko Bravčarjevega vrta, za območje pri Gostilni Luka pa bo dostop urejen preko Zadnikov. Za preostale stanovalce naselja obvoz ne bo možen.