franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Straža

V Občini Straža nadaljevanje prenove podgorske ceste in nakup novega šolskega minibusa

Piše: STA

Čas objave:
06.09.2023 07:43

Straški župan Dušan Krštinc je s predstavniki gradbenega podjetja Kop Brežice danes podpisal pogodbo za nadaljevanje oz. četrto etapo prenove ceste v Podgori, in z družbo Volvo pogodbo za nakup novega šolskega minibusa. Straška občina bo za prenovo ceste odštela nekaj manj kot 400.000 evrov in za minibus slabih 75.000 evrov.

Občina bo v drugi polovici septembra nadaljevala celovito prenovo močno prometne lokalne ceste v Podgori. V smeri Novega mesta bodo zgradili 550 metrov površine za mešani promet oz. 2,5 metra širok pločnik za pešce in kolesarje, cestišče pa hkrati celovito prenovili, je ob podpisu povedal Krštinc.

Uredili bodo novo cestno razsvetljavo, prenovili telekomunikacijsko kabelsko napeljavo, v pločnik in delno zunaj lokalne ceste bodo vgradili 600 metrov nove komunalne kanalizacije. Dela nameravajo končati do konca januarja prihodnje leto.


Začetek pete oz. zadnje etape prenove podgorjanske ceste do meje z Mestno občino Novo mesto v Prečni v Straži načrtujejo prihodnje leto.

Straška občina je sicer med prvimi tremi prenovitvenimi etapami prenovila skupaj približno 1,1 kilometra omenjenega cestišča. Zgradila je tudi pločnik, za vse skupaj pa do zdaj odštela približno milijon evrov lastnega proračunskega denarja.

Glede nakupa novega šolskega minibusa za potrebe Osnovne šole Vavta vas je župan navedel, da bodo z novim Renaultovim 15-sedežnim vozilom do konca leta nadomestili deset let staro šolsko vozilo, ki je sicer še tehnično brezhibno, a s številnimi prevoženimi kilometri in "preštevilnimi opravljeni kratkimi vožnjami".